У Житомирській області сільрада поклала на депозит 1 млн. грн., виділених для поліпшення земель

У Житомирській області сільрада поклала на депозит 1 млн. грн., виділених для поліпшення земель
У Коростишівському районі Житомирської області сільрада отримала 1 млн. грн. на освоєння та поліпшення сільськогосподарських земель, але, всупереч законодавству, гроші поклала на депозит у банку.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Житомирської області.

Прокуратура Коростишівського району провела перевірку дотримання вимог законодавства щодо використання коштів від втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва. Встановлено, що на рахунок сільської ради 5 років тому надійшло понад 1 млн. грн. в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва.

Згідно із законодавством ці кошти повинні спрямовуватися на освоєння земель для сільськогосподарських і лісогосподарських потреб, поліпшення відповідних угідь, а також на інвентаризацію, охорону і проведення нормативної грошової оцінки земель. Однак гроші не були використані за призначенням.

Крім цього, сільська рада зазначені кошти в минулому році розмістила на депозитному рахунку в банку, що суперечить чинному законодавству. Тільки при втручанні прокуратури гроші були повернуті на рахунок управління Державної казначейської служби.

Аналогічне порушення встановлено і в Слобідській сільраді, який не використав більше 127 тис. грн., Які надійшли на рахунок у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва.

За результатами перевірки на адресу голів Кам'янобрідської і Слобідської сільських рад внесено подання про усунення порушень законодавства та притягнення винних осіб до відповідальності.

Источник: Житомир ІНФО

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.