Українська влада посилила тиск на інвесторів

Українська влада посилила тиск на інвесторів
Посилення тиску на бізнес з боку владних структур, фаворитизм, складне адміністрування податків і корупція є головними причинами низького рівня інвестпривабливості України.

Про це свідчать результати дослідження Європейської бізнес асоціації (ЄБА), яка опитала 115 топ-менеджерів членських компаній асоціації.

Так, у другому кварталі індекс інвестпривабливості України залишився майже на такому ж низькому рівні - 2,19 бала з п'яти можливих - у порівнянні з 2,18 бала в першому кварталі.

Згідно з опитуванням, серед негативних змін, що відбулися в останні три місяці, найбільша кількість представників бізнесу називає посилення тиску з боку влади (17%), фіскальну політику та оподаткування. При цьому особливо проблемними залишаються питання відшкодування ПДВ та перенесення збитків минулих періодів (13%).

Непередбачуваність регуляторної політики, загальну нестабільність, конфлікт з опозицією і незрозумілий вектор зовнішньої політики країни зауважили 16% респондентів.

Практично три чверті опитаних (73%) не бачать якихось позитивних зрушень в інвесткліматі за останні три місяці.

Серед позитиву інвестори назвали проведення в Україні Євро-2012 (будівництво інфраструктурних об'єктів, інформування міжнародного співтовариства про країну, успішне прийняття туристів). 7% вважають позитивними змінами продовження спрощення митних процедур, 3% відзначають позитивні зміни в нафтогазовидобувній галузі та ІТ-сфері.

Источник: www.domik.net

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.