Субвенції Кабміну недостатньо для покриття всього боргу Житомирводоканалу

Субвенції Кабміну недостатньо для покриття всього боргу Житомирводоканалу
Учора, 2 серпня на сайті Житомирської облдержадміністрації було опубліковано розпорядження губернатора Сергія Рижука «Про внесення змін до обласного бюджету на 2012 рік», № 265 від 26 липня 2012.

У ньому Рижук поділив державну субвенцію в розмірі майже 32 млн. грн. між місцевими бюджетами на погашення заборгованості з різниці в тарифах (теплова енергія, водопостачання та водовідведення), що виникла у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості цих послуг.

На Житомир з цієї суми припадає 29,1 млн. грн., Бердичеву 1,5 млн. грн., Новоград-Волинському близько мільйона гривень і 209 тис. грн. для Коростишівського району.

Розпорядження губернатора про розподіл коштів також повинні затвердити депутати обласної ради на сесії, а найближча сесія запланована через півмісяця - 16 серпня.

Нагадаємо, що Сергій Рижук у своїх поїздках по дворах обласного центру розповідає, що він розібрався з усіма боргами «Житомирводоканалу» і ніхто це підприємство більше не відключить від електроенергії.

- Ми отримали більше місяця тому від Кабінету міністрів України 31 млн. гривень на погашення всіх заборгованостей міськводоканалу. Ми розчистили всі борги, і відключати воду вам ніхто не буде, - заявляв Рижук.

При цьому він ще пообіцяв цілодобове водопостачання в будинках житомирян.

Однак грошей із державної субвенції для «Житомирводоканалу» недостатньо.

Як стало відомо порталу ZThata - на 1 серпня борг «Житомирводоканал» вже виріс до 35, 5 млн. грн. (1 липня борг становив 33,7 млн.грн.). Також згідно з даними «Житомиробленерго» - «Житомирводоканал» в липні розрахувався за електроенергію всього на 45,6%, а за 7місяців поточного року цей показник становить 51,7%.

На «Житомирводоканалі» порталу ZThata повідомили, що навіть приблизно не знають, коли отримають ці гроші для розрахунку з «Житомиробленерго».

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.