Рахункова палата викрила розтрату бюджетних 3,7 млрд грн в "Борисполі"

Рахункова палата викрила розтрату бюджетних 3,7 млрд грн в "Борисполі"
Під час підготовки до євро-2012 в міжнародному аеропорту "Бориспіль" витратили зайві 3,7 млрд грн.


Такого висновку дійшли в Рахунковій палаті України за результатами проведеного аудиту ефективності використання коштів на розвиток аеропорту "Бориспіль" в 2009-2012 роках.

У відомстві підкреслюють, що державної програми розвитку аеропорту небуло і немає досі, а кошти на розбудову "Борисполя" виділялися в рамках підготовки до чемпіонату Євро-2012.

"Аудитом встановлено, що через недостатній контроль 3,7 млрд грн. були використані неефективно з порушенням законодавства", - дійшли висновку в Рахунковій палаті.

Під час перевірки були виявлені порушення в корегуванні проекту будівництва терміналу "D", зокрема йдеться про збільшення його пропускної здатності і будівництва окремої VIP-зони. Це призвело до збільшення боргових забов'язань аеропорту до 2,6 млрд грн. Однак на практиці для обслуговування VIP-персон під час Євро-2012 вистачило вже існуючих потужностей терміналу "C".

У Рахунковій палаті підкреслюють, що масштабне фінансування розвитку аеропорту з бюджетних коштів виявилися необґрунтованими. Після Євро-2012 завантаженість аеропорту складає всього 32%. При цьому вартість перевезення зростає, а конкурентоспроможність "Борисполя" знижується.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.