У термінал бориспільського аеропорту вкладуть ще 94 млн грн

У термінал бориспільського аеропорту вкладуть ще 94 млн грн
ДП «Міжнародний аеропорт« Бориспіль »27 грудня за результатами тендеру уклало угоду з корпорацією « Альтіс-Холдинг » на реконструкцію пасажирського терміналу D вартістю 93,61 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

У 2014 році потрібно провести роботи з облаштування на другому поверсі терміналу D зони з обслуговування внутрішньоукраїнських рейсів авіакомпанії МАУ, які зараз обслуговуються в терміналі В.

Під це на другому поверсі терміналу буде обладнана зона площею 5,5 тис кв. м, передбачається установка 15 реєстраційних стійок, шести виходів на посадку. Максимальна пропускна здатність в години пік на приліт складе 900 пасажирів на годину, на виліт - 800.

За словами директора аеропорту Олексія Кочанова, внутрішні польоти МАУ будуть переведені в термінал D «до початку літньої навігації - 2014 ». Термінал Надалі обслуговувати чартери і лоукост. Концепція подальшого використання терміналу F визначається.

Єдиним конкурентом на тендері з різницею 0,03 % було « Будівельне управління № 813 » з корпорації «Золоті ворота».

Термінал D був відкритий до Євро - 2012, проте він в основному був порожній. Його вартість склала близько 4,8 млрд грн. Аудит Рахункової палати встановив, що під час будівництва терміналу D 3,7 млрд грн були використані неефективно та з порушенням законодавства.

« Необгрунтоване коригування проекту будівництва терміналу D шляхом збільшення його пропускної здатності вдвічі і будівництво в ньому окремої зони для VIP -персон привели до збільшення боргових кредитних зобов'язань аеропорту на 2,6 млрд грн. Тим часом для обслуговування VIP -персон та офіційних делегацій вистачало потужностей терміналу С. Масштабні інвестиції, спрямовані на розвиток аеропорту, виявилися економічно необгрунтованими. Після проведення в Україні чемпіонату Євро - 2012 завантаженість аеропорту становить лише 32% ... Така ситуація створює ризики непогашення аеропортом кредитних зобов'язань, які на сьогодні становлять близько 4,3 млрд грн. Надалі це може привести до перекладання цих зобов'язань на державний бюджет », - йдеться в повідомленні Рахункової палати.

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.