Колесніков скинув мільярдні порушення в "Борисполі" на безглуздість Рахункової палати

Колесніков скинув мільярдні порушення в "Борисполі" на безглуздість Рахункової палати
Експерти Рахункової палати, які звинуватили аеропорт "Бориспіль" у неефективному використанні майже 4 млрд гривень, просто не мають достатної кваліфікації для визначення ефективності роботи аеропорту.


Як повідомляє УНІАН, про це заявив голова комітету Верховної ради з питань транспорту і зв'язку Борис Колесніков, який курирував підготовку України до проведення Євро-2012 та реконструкцію "Борисполя".

Всі аеропорти Туреччини та ОАЕ були побудовані "на виріст". Скоро "Бориспіль" передадуть в концесію, це допоможе його розвитку, і пасажиропотік виросте",- заявив Колесніков.

У прес-службі "Борисполя" додали, що "горизонт планування" при розвитку аеропортів зазвичай становить 15-20 років, і будівництво "Борисполя" ведеться з урахуванням майбутніх потреб авіакомпаній та пасажирів.

"2016 року пасажиропотік через термінал D досягне піку, а до 2020-го пасажиропотік всього аеропорту складе 15 млн людей",- повідомляють в "Борисполі". Експерти, втім, не поділяють таких оптимістичних прогнозів.

Як відомо, Рахункова палата України в ході аудиту встановила, що 3,693 млрд грн бюджетних асигнувань, виділених на будівництво та реконструкцію терміналів міжнародного аеропорту "Бориспіль", були використані неефективно та з порушенням законодавства внаслідок недостатнього контролю з боку Міністерства інфраструктури та організації "Укрєвроінфрапроект".

"Зокрема, необгрунтоване коригування проекту будівництва терміналу D шляхом збільшення пропускної спроможності й будівництва ВІП-зони призвело до збільшення боргових кредитних зобов'язань МА "Бориспіль" на 2648,4 млн грн, тоді як для обслуговування делегацій і ВІП-персон вистачило б можливості терміналу С", - сказано в повідомленні Рахункової палати.

Згідно з повідомленням, масштабні інвестиції в проект виявилися економічно необґрунтованими, а збільшення пропускної спроможності аеропорту, що втричі перевищує потребу ринку, призвело до збільшення вартості авіаперевезень та зниження їх конкурентоспроможності.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.