Укрзалізниця не буде закривати вокзали за прикладом польських залізниць

Укрзалізниця не буде закривати вокзали за прикладом польських залізниць
Підготовлюване закриття 2000 залізничних вокзалів у Польщі не призведе до ускладнень для пасажирів Укрзалізниці, які подорожують в сусідню країну поїздом. Про це повідомили в прес-службі відомства, відповідаючи на запит про наслідки закриття 80% польських вокзалів.

"В даний час поїзди далекого прямування, які йдуть з України в Польщу, зупиняються у Варшаві. Вокзал польської столиці є важливим транспортним вузлом залізничної системи, його такі плани явно не торкнуться. Тому всі українські пасажири будуть доставлені до Польщі. Далі їхній маршрут буде визначатися можливостями польської залізниці, які змінилися, а також іншими видами транспорту. Ми не плануємо скорочень вокзалів, ми їх навпаки будуємо і реконструюємо", - відзначили в прес-службі Укрзалізниці.

Як раніше повідомляв УНІАН з посиланням на портал Rynek Kolejowy, польський державний залізничний холдинг PKP в найближчі роки має намір скоротити кількість діючих у країні вокзалів з 2500 до 500.

Компанія вже визначила, які вокзали продовжать свою роботу, а які перейдуть органам місцевої влади, будуть продані або демонтовані у зв'язку з витратами на їхню роботу, які повинна нести залізниця.

На утримання одного вокзалу щорічно витрачається, залежно від його розміру, від одного до декількох десятків мільйонів доларів.

Нагадаємо, що пасажирські перевезення є збитковими і для українських залізниць - у першому кварталі 2013-го року збитки Укрзалізниці від цього виду діяльності склали 1,9 млрд гривень. Проте минулий рік запам'ятався значною реконструкцією саме залізничних вокзалів в рамках підготовки до спільного проведення Євро з Польщею.

При цьому у відомстві підкреслили, що скорочення залізничних вокзалів в Україні не планується.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.