В Кабміні хочуть відкласти зниження податків

В Кабміні хочуть відкласти зниження податків
Україна може відкласти зниження ставок податку на додану вартість з 1 січня 2014 року до 17% з нинішніх 20% та податку на прибуток до 16% з нинішніх 19%, як того вимагають положення Податкового кодексу, через нестабільність економічної ситуації в країні і в рамках слідування рекомендаціям Міжнародного валютного фонду, який також не підтримав планів щодо зниження ставок податку на додану вартість.

Це підтвердив в інтерв'ю агентству Reuters міністр доходів та зборів України Олександр Клименко.

"Зараз ми знаходимося в дискусії з цього питання. Якщо залишити так, як є (зниження ставок - ред), то зниження надходжень по цих статтях неминуче... близько 25 млрд грн (3,1 млрд дол.)", - сказав міністр. За його словами, дохід з цих податків зазвичай становить близько двох третин від загального доходу державного бюджету України, тобто очікуваний збиток еквівалентний приблизно 7% від загального обсягу доходів бюджету у поточному році.

Разом з тим, Клименко підкреслив, що це питання опрацьовується не тільки на рівні уряду, але й за безпосередньої участі бізнесу, а також із залученням експертів МВФ. Міністр також зазначив, що уряд працює над пошуком додаткових джерел надходжень до бюджету. Зокрема, він очікує, що закон про трансферне ціноутворення, який почав діяти в минулому місяці і спрямований проти компаній, які приховують частину прибутку з допомогою зарубіжних підрозділів, дасть бюджету додаткові 20 млрд грн. Клименко також зазначив, що заборона розрахунків готівкою понад 150 тис. грн дозволить більш ретельно контролювати власність і автомобільний ринок, де раніше люди часто занижували вартість угод для зменшення податку. Тепер платежі можуть здійснюватися тільки через банківський рахунок.

"Виведення економіки з тіні - це той шлях, який ми збираємося пройти разом", - сказав Клименко.

Як повідомлялося, зниження ставок податків передбачено Податковим кодексом України, прийнятим у 2010 році та набрав чинності в 2011 році.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.