6 останніх економічних новин: курси валют, підвищення тарифів на комуналку та нові паспорти

6 останніх економічних новин: курси валют, підвищення тарифів на комуналку та нові паспорти
На чорному ринку долар дешевшає, відсьогодні тарифи на комуналку збільшуються, а для українців готують нові паспорти. Про ці та інші економічні новини йдеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1".


КУРСИ ВАЛЮТ

Національний банк встановив такі курси валют. Один долар коштує 23,45 грн. Офіційний курс євро – 25,23 грн. На чорному ринку за добу валюта трохи подешевшала. За долар там просять щонайменше 25,55 грн, а от ціна на євро стартує з 27,44 грн.


ВАРТІСТЬ БЕНЗИНУ

Літр бензину категорії А-95 в середньому по Україні коштує 21 грн. Найдешевше це пальне можна купити за 19 грн, а от найдорожче А-95 обійдеться водіям у 22,50 грн. Ціна на дизельне паливо в середньому складає 22,15 грн. За літр газу доведеться віддати 10,10 грн.

ПІДВИЩЕННЯ ТАРИФІВ НА КОМУНАЛКУ

Відсьогодні в Україні підвищуються тарифи на житлово-комунальні послуги. В порівнянні із минулим роком, комуналка збільшиться майже вдвічі. Тільки газ подорожчає мінімум у 3,5 рази. Ціни на електроенергію виростуть на 20%, а на тепло - на 73%. Тарифи будуть збільшувати у п'ять етапів. Завершиться подорожчання в березні 2017 року. В той самий час діятимуть адресні субсидії. Бланки заявок на них обіцяють надсилати одночасно з новими платіжками.

НОВІ ПРАВИЛА ВИЇЗДУ ЗА КОРДОН ДЛЯ ДІТЕЙ

Відсьогодні дітей більше не будуть вписувати у закордонні паспорти батьків. Відтепер Держміграційна служба видаватиме їм власні документи. Ті, кому немає 16, отримають паспорт на 4 роки, а кому вже виповнилося – на 10. Усі документи, які були отримані до 1 квітня 2015, залишаються дійсними до кінця строку, на який їх видали.

СПЕЦКАРТКИ ЗАМІСТЬ ВНУТРІШНІХ ПАСПОРТІВ

Тим часом, внутрішні паспорти українців замінять на спеціальні картки. Відповідне рішення ухвалили в Кабміні. Раніше планували розробку нових карткових паспортів до кінця 2015 року, однак, початок переходу буде залежати від фінансування.

ДОДАТКОВІ ПОТЯГИ НА СВЯТА

"Укрзалізниця" призначила 10 пар додаткових потягів на великодні свята, а саме у період з 9 до 14 квітня. Вони курсуватимуть в найпопулярніших напрямках: західному і південному. Зокрема, це потяги сполученням Київ-Львів, Одеса-Ужгород, Одеса-Чернівці, Харків-Ужгород, Миколаїв-Київ та інші.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.