4 важливі економічні новини: чи відключатимуть світло взимку та що буде за несплату за комуналку

4 важливі економічні новини: чи відключатимуть світло взимку та що буде за несплату за комуналку
В Україні здешевшала основна валюта, вартість пального залишається незмінною, а взимку можливі відключення світла.
Про це йдеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1".

КУРСИ ВАЛЮТ

Національний банк встановив курси валют на 11 вересня. Долар США знову здешевшав і тепер коштує 21,73 грн. Знизилася і ціна на євро. Зараз його офіційний курс – 24,31 грн. На "чорному" ринку валюта не на багато дорожча. За долар там просять від 22,92 грн. Євро коштує щонайменше 25,73 грн.

ВАРТІСТЬ ПАЛЬНОГО

Ціни на бензин в Україні залишаються стабільними. За літр бензину категорії А-95 у середньому просять 19,97 грн. Залежно від заправок ціна на це пальне коливається від 18,40 грн до 21,5 грн. Середня ціна на дизельне паливо складає 17,70 грн. Газ для автомобілів коштує 8,16.

ЧИ БУДЕ ВЗИМКУ ВІДКЛЮЧЕННЯ СВІТЛА

Узимку українці можуть знову лишитися без світла. Щоправда, в "Укренерго" обіцяють, що віялові відключення будуть застосовувати як "крайні заходи" і не більше двох годин на день, у період від 8:00 до 22:00. Спершу такі відключення торкнуться промислових підприємств. Якщо буде потреба, доведеться застосувати їх і до населення. Якщо всі споживачі і енергокомпанії будуть виконувати обмеження з використання електроенергії, а також якщо станції своєчасно забезпечать паливом – відключень не буде.

ЩО БУДЕ ЗА БОРГИ ЗА КОМУНАЛКУ

За борги за комунальні послуги кримінальної відповідальності не буде. Про це пише "Обозреватель". Якщо, наприклад, споживач не платить за газ, на нього можуть подати в суд. Однак, максимальне покарання, яке чекає на боржника, – відключення газу та встановлення пломб. Наразі, попри значне збільшення обсягу субсидій, борг за комунальні послуги серед населення буде рости – запевняють експерти. Особливо гостро це буде відчутно взимку, після старту опалювального сезону.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.