5 економічних новин: курси валют, потяги до Маріуполя, житло учасникам АТО і ціни на черешню

5 економічних новин: курси валют, потяги до Маріуполя, житло учасникам АТО і ціни на черешню
"Укрзалізниця" відновлює маршрути до Маріуполя на Донеччині. Тепер дістатися туди можна буде з Києва та Львова.

Детальніше про це та про інші економічні новини йдеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1".

КУРСИ ВАЛЮТ

Національний банк встановив курси валют на 3 червня. Відучора вартість долара суттєво не змінилася – 21,07 грн. Євро здорожчав на 10 копійок і тепер його ціна – 23,23 грн. На "чорному" ринку ціни традиційно вищі. За долар там просять від 21,98 грн. Євро обійдеться щонайменше у 24,29.

ВАРТІСТЬ ПАЛЬНОГО

Літр бензину категорії А-95 у середньому по Україні коштує 21,67 грн. Залежно від заправок, найдешевше це пальне обійдеться водіям у 19,45 грн. А от найвища ціна на А-95 сьогодні складає 23,89 грн. Дизельне пальне в середньому коштує 20,24. За літр газу для автомобілів на заправках просять 8,10 грн.

ЖИТЛО УЧАСНИКАМ АТО

Учасники АТО та сім'ї загиблих воїнів отримають нове житло. Такий закон ухвалила Верховна Рада України. На це з державного бюджету уряд виділив один мільярд гривень. У міністерствах уже оформлюють відповідні бюджетні програми. Дати купівлі житла поки не повідомляють.




ДО МАРІУПОЛЯ ВІДНОВЛЮЮТЬ РУХ ПОЇЗДІВ

"Укрзалізниця" поступово відновлює рух потягів до Маріуполя на Донеччині. Тепер, окрім поїзда "Київ – Маріуполь" із зупинками у Миронівці, П'ятихатках та Комиш-Зорі, до міста буде курсувати ще один потяг – зі Львова. Маршрут запрацює 5 червня. Час відправлення зі Львова – 17:40, час прибуття до Маріуполя – наступного дня о 22:35. У зворотному напрямку цей поїзд почне регулярно їздити з 7 червня.




ПОЧАВСЯ СЕЗОН ПРОДАЖУ ЧЕРЕШНІ

В Україні стартував сезон продажу черешні. Найдорожча ця ягода у Дніпропетровську, середня вартість там – 60 грн. Найдешевша черешня – у Херсонській області, де ціна коливається в межах 25 грн. Однак фермери прогнозують стрімке зниження ціни на черешню по всій Україні вже цього тижня. Адже саме у цей період черешня дозріє остаточно та почне у великій кількості надходити на ринки.



Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.