4 економічні новини: оформлення субсидій знову по-новому та безкоштовні лічильники для киян

4 економічні новини: оформлення субсидій знову по-новому та безкоштовні лічильники для киян
За вихідні долар знову здорожчав, а для отримання субсидій не потрібно буде вказувати розмір доходів.
Про ці та інші економічні новини йдеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1".

КУРСИ ВАЛЮТ

Національний банк встановив сьогоднішні курси валют. За вихідні доллар здорожчав і нині коштує 21,63 грн. Євро також трохи виріс у ціні, його офіційний курс – 24,44. На "чорному" ринку ціни на валюту традиційно вищі. За долар там просять від 22,13 грн. Євро обійдеться щонайменше в 25,12.

ВАРТІСТЬ ПАЛЬНОГО

Ціни на пальне в Україні поки що залишаються сталими. За літр бензину категорії А-95 у середньому просять 20,76 грн. Залежно від заправок, ціна на це пальне коливається від 19,40 грн до 22 із половиною гривень. За літр дизельного пального водіям доведеться віддати в середньому 20 грн. Газ для автомобілів коштує 8,37.

СПРОЩУЮТЬ ОФОРМЛЕННЯ СУБСИДІЙ

Невдовзі для отримання субсидій не потрібно буде вказувати розмір доходів. Міністерство соціальної політики має намір спростити заяви на субсидії. Це пов'язано з тим, що люди часто роблять помилки, або некоректно заповнюють форму. Чиновники пропонують декларувати тільки вид доходу та організацію, де громадяни його отримують. Інформацію про розмір доходів органи соцзахисту будуть отримувати без участі громадян. До того ж, планують ввести систему штрафів за недостовірну інформацію у заявах на отримання субсидій. За помилки у декларації штрафувати не будуть.

ВСТАНОВЛЮЮТЬ НОВІ ЕЛЕКТРОЛІЧИЛЬНИКИ

"Київенерго" продовжить встановлювати лічильники жителям столиці. Компанія проводить безкоштовну заміну старих електролічильників на нові та сучасні прилади. Зокрема, до кінця року встановлять понад 10 тис. таких лічильників на Лісовому масиві. Нове обладнання дозволяє споживачам зекономити до 50% на оплаті електроенергії.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.