4 важливі економічні новини: валюта здешевшала, а українці почали їсти менше хліба

4 важливі економічні новини: валюта здешевшала, а українці почали їсти менше хліба
Валюта трохи здешевшала, мораторій на перевірку малого й середнього бізнесу збираються подовжити, а українці стали їсти менше хліба.
Про ці та інші економічні новини йдеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1".

КУРСИ ВАЛЮТ

Національний банк встановив сьогоднішні курси валют. Відучора долар подешевшав на 24 копійки і тепер коштує 21,52 грн. Євро знизився у ціні на 58 копійок – його офіційний курс становить 24,11 грн. На "чорному" ринку валюта традиційно дорожча. За долар там просять щонайменше 21,97 грн. Ціна на євро стартує від 24,55 грн.

ВАРТІСТЬ ПАЛЬНОГО

Ціни на пальне відучора не змінилися. За літр бензину категорії А-95 водіям доведеться віддати в середньому 20,76 грн. Залежно від заправок, найнижча ціна на це пальне – 19,40 грн. Найвища – 22 з половиною гривні. За літр дизельного пального в середньому просять 19,89 грн. Газ для автівок коштує 8,29.

МОРАТОРІЙ НА ПЕРЕВІРКИ БІЗНЕСУ

Мораторій на перевірки підприємств малого і середнього бізнесу (ресторани, кафе та магазини) можуть подовжити до кінця 2016 року. Мінекономрозвитку вже сьогодні запропонує уряду відповідну ініціативу. Уперше мораторій на перевірки бізнесу ввели у серпні 2014 року. Потім подовжили до кінця червня 2015-го. Це зробили, аби дати бізнесу вільніше розвиватися та не потерпати від незаконних перевірок та тиску різних інспекцій. Водночас з'явилася інша проблема – масове порушення прав споживачів. Торік від споживачів надійшло понад 24 тисячі скарг, а за перший квартал цього року – понад 5 тисяч. Звернення стосуються передусім якості харчових продуктів.

ПОЧАЛИ МЕНШЕ ЇСТИ ХЛІБА

Українці стали менше їсти хліба. Про це свідчить статистика. Від початку року в нашій країні було спечено майже півмільйона тонн хліба та хлібобулочних виробів. А це на 13% менше, ніж торік за перше півріччя. Загалом, тенденцію до зменшення споживання продуктів з борошна фахівці спостерігають від 2007 року. Попри це, середньостатистичний українець за рік з'їдає на третину більше хліба, аніж європеєць.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.