Нацбанк спростив правила видачі українцям "заробітчанських" валютних ліцензій

Нацбанк спростив правила видачі українцям "заробітчанських" валютних ліцензій
Національний банк України лібералізував видачу індивідуальних ліцензій фізичним особам для здійснення деяких валютних операцій. Це стосується, перш за все, відкритих за кордоном банківських рахунків.
Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Зокрема передбачено, що фізична особа-резидент, яка під час перебування за кордоном відкрила банківський рахунок і розмістила на ньому валютні цінності, після повернення на батьківщину повинна отримати відповідну валютну ліцензію:

– не пізніше двох років із дати її повернення в Україну (якщо перебування за кордоном тривало не менше 183 днів поспіль);

– не пізніше двох місяців із дати її повернення в Україну (якщо перебування за кордоном тривало менше 183 днів поспіль).

Крім того, фізична особа, яка змінила свій статус з нерезидента на резидент також повинна отримати валютну ліцензію упродовж двох років із дати зміни такого статусу.

Протягом зазначених строків фізична особа має право розміщувати валютні цінності на такому рахунку без ліцензії (за винятком переказу коштів з України на такий рахунок, що потребуватиме отримання ліцензії).

Також збільшено строк дії ліцензії з одного року до трьох років (для фізичних осіб, які не є підприємцями).

"Створюються цивілізовані умови для українців, які працювали за кордоном. Визначено реальні строки для подовження/отримання валютної ліцензії. У перспективі зароблені фізичними особами за межами нашої держави кошти зможуть без усіляких перешкод повернутися в Україну. Інший аспект – це сприяння рееміграції населення в Україну, а також залучення до роботи і постійного проживання в нашій країні талановитих, успішних, заможних фахівців та менеджерів світового рівня. Україні потрібні їхній досвід і знання. І ми мусимо забезпечити гідні умови та стандарти для тих, хто має намір взяти участь у відродженні економіки нашої держави. Тим паче, що таких фахівців стає дедалі більше", – сказав заступник голови НБУ Олег Чурій.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.