5 головних економічних новин: що буде з трудовими книжками та цінами на рибу

5 головних економічних новин: що буде з трудовими книжками та цінами на рибу
В Україні трохи здорожчали долар та євро, ціни на пальне залишаються сталими, здешевшає риба, а також хочуть скасувати паперові трудові книжки.
Про ці та інші економічні новини йдеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1".

КУРСИ ВАЛЮТ

Національний банк встановив сьогоднішні курси валют. За добу долар здорожчав і тепер коштує 22,01 грн. Зросла і ціна на євро. Зараз його офіційний курс – 24,44. В обмінниках валюта традиційно дорожча. За долар там просять щонайменше 23,13. Ціна на євро стартує від 25,62 грн.

ВАРТІСТЬ ПАЛЬНОГО

Ціни на пальне поки що залишаються сталими. Літр бензину категорії А-95 у середньому по Україні коштує 20,77 грн. Залежно від заправок ціна на це пальне коливається від 19,15 грн до 22,5 грн. Середня ціна на дизельне пальне складає 18,15 грн. Газ для автомобілів коштує 8,80.

ХОЧУТЬ СКАСУВАТИ ТРУДОВІ КНИЖКИ

Якщо трудові книжки скасують, українці не втратять свій стаж. Про це повідомляють у Міністерстві економічного розвитку та торгівлі. Облік трудової діяльності будуть здійснювати в електронній формі у обов'язковому державному реєстрі. Більше того, аби підписати трудовий договір, найманому працівникові достатньо буде мати при собі лише паспорт або інший документ, який засвідчить особу. Замість трудової книжки можна буде показати роботодавцеві резюме та рекомендації з попереднього місця роботи. Нагадаємо, відповідний законопроект про скасування трудових книжок уже розміщено на сайті міністерства. У відомстві сподіваються, Верховна Рада ухвалить його вже цієї осені.

РИБА ЗДЕШЕВШАЄ

В Україні може здешевшати риба. У Держагенстві рибного господарства планують зменшити кількість дозвільних документів для підприємців. У першу чергу це буде стосуватися компаній, які виловлюють рибу на Дніпровському каскаді, в Чорному та Азовському морях. Спрощена система отримання документів дозволить збільшити асортимент рибного ринку та зменшити ціну на продукцію. Наразі в Україні промислово виловлюється понад 30 видів риби. Однак українці споживають понад 80% імпортного, дорожчого товару.

ДОДАТКОВИЙ ПОЇЗД

"Укрзалізниця" запустила додатковий потяг із Харкова до Одеси. У його складі – плацкартні, купейні вагони та вагони класу "люкс". Вирушатиме він з Харкова по непарних числах о 23:45, а з Одеси – по парних о 20:11. Квитки на потяг уже можна придбати у залізничних касах.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.