Прокуратура і антимонопольний комітет проти дозволів на автономне опалення у Житомирі

Прокуратура і антимонопольний комітет проти дозволів на автономне опалення у Житомирі
Виконавий комітет Житомирської міської ради надав у середу 19 жовтня, перші дозволи на відключення перших вартир від мереж централізованого опалення і гарячого водопостачання.

Фактично, це означає для їх власників дозвіл на встановлення індивідуальноо опалення. Разом з тим, в процесі розгляду питання виявилось, що антимонополний комітет не погодив розцінки, які потрібно сплатитивласникам житла для відключення від опалення. А прокуратура подала протест на рішення про порядок відключення...

Антимонопольний комітет вимагає розрахунків собівартості відключення квартир в розрізі кожного будинку. Тарифи ж, які затвердив виконком, розраховувались для типових будинків.

Міський голова Володимир Дебой зауважив на це, що представити розрахунки по кожному будинку просто нереально. А розрахунки проводили спеціалісти і вони також коштують гроші. При цьому Житомир пішов навіть далі за Вінницю, де розрахунки робили самі.

- Раніше, коли питання дозволів на індивідуальне опалення розглядалось індивідуальноі була величезна корупція в цьому питанні, то це нікого чомусь не хвилювало. А коли ми створили комісію, упростили процедуру, зробили її прозорою, одразу почались проблеми. Так бути не має. Ми готові співпрацювати і з прокуратурою і з антимонопольним комітетом. Але потрібно і щоб вони йшли нам на зустріч, - сказав Дебой.

Він також зазначив, що в рішенні було максимально враховано побажання прокуратури.

Источник: 20 хвилин

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.