Житомиряни не хочуть чекати, доки влада збудує притулок для бродячих собак

Житомиряни не хочуть чекати, доки влада збудує притулок для бродячих собак
До журналістів звернулася житомирянка з проханням допомогти вирішити проблему з безпритульними собаками біля її дому, проте у міській раді повідомили, що у них подібних заяв вже десятки.

Виявилося, що від безпритульних собак, які оселилися у подвір’ях житомирських будинків страждає чимало місцевих мешканців, однак куди звертатися, аби «собачий тероризм» припинився не знають. Чули, що в місті хотіли побудувати притулок, але це питання піднімається щоразу зі зміною влади, а собак від того менше не стає.

- Ми живемо в районі Крошні, а наш будинок якраз навпроти шкіл та дитсадків по вул.Маршала Рибалки, - ділиться з нами житомирянка Олена Сапітон. - Ці собаки у нас бігають ще з весни, а коли сплять на сонці, то можна порахувати. Я нарахувала одного разу 31 собаку. Якби ж вони просто бігали, а так вночі гавкають – спати не дають, вдень треба від них по під’їздах ховатися. У нас граються діти в дворі, а скрізь ці собаки і мало що в голову збреде, візьмуть і на малих накинуться. Є ж такі діти, що ще їх не бояться і підходять до собак, батьки навіть не можуть їх відпустити погуляти самих.

З поміж іншого Олена каже, що неодноразово чула як мешканці будинку, кричать, відбиваючись від собак. Якось жертвою собачого нападу стала і сама Олена, будучи на сьомому місяці вагітності, коли поверталася з магазину.

— Ніхто ніяк не може дати ради цим собакам, бо за законом будь-які дії заборонені, - жаліється Олена. - А чекати поки хтось прийде і забере цих собак назавжди вже теж сил нема.


Проте і Олену, і інших житомирян доведеться розчарувати: собак таки дійсно ніхто з вулиць найближчим часом не забере, що констатують і в управлінні житлового господарства міськради.

— На сьогодні у нас є дуже велика кількість подібних заяв від мешканців Житомира, де вони просять якось вирішити проблему із безпритульними собаками у їхньому районі, - повідомляє головний спеціаліст відділу житлового господарства Вадим Степаненко. – Все що ми можемо запропонувати – це відлов тварин, яких потім стерилізують у ветеринарній клініці і повертають у ті місця, де відловили чи у наближенні території.

Фактично, від письмових чи усних звернень до управління в житомирян користь майже нульова, хіба що наступного року не розплодяться більші зграї безпритульних собак. Втім, тварини не закріплені за окремим районом і вільно переміщаються по місту і якщо в одних вистачить сил діждатися комунальників і відстояти своє право, то інші можуть просто махнути на це рукою.

До речі, Вадим запевнив, що реагують на усі звернення, навіть якщо йдеться про кілька собак, хоча на виконання прохання у заяві йде близько місяця і гарантій, що собаки дочекаються комунальників за вказаною адресою, нема.

Попри це, усім варто запам’ятати номер телефону – 37-49-94, за яким і приймають скарги на бродячих собак біля будинків.

Источник: 20 хвилин

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.