Житомирянам загрожує чергове відключення води через борги водоканалу. Влада каже, що безсила

Житомирянам загрожує чергове відключення води через борги водоканалу. Влада каже, що безсила
23 січня компанія «Житомиробленерго» має намір обмежити електропостачання станцій ІІІ підйому води через незадовільну ситуацію з оплатою за використану електричну енергію КП «Житомирводоканал» Житомирської міської ради.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ «ЕК« Житомиробленерго ».

Станом на 1 січня заборгованість комунального підприємства за використану активну електричну енергію склала 6592,3 тис. грн., Реактивну електричну енергію - 944 тис. грн.

Обсяг очікуваного споживання електроенергії водоканалом в січні 2013г. близько 3,8 млн. грн., проте, станом на 22 січня ніяких коштів не було сплачено.

«ПАТ« ЕК «Житомиробленерго» усвідомлює життєво важливу необхідність населення міста у послугах з водопостачання, але викликає занепокоєння, що в даний час немає ніяких гарантій від керівництва комунального підприємства та Житомирської міської ради щодо оплати заборгованості за використану електричну енергію та оплати поточного споживання », - йдеться у повідомленні обленерго.

У компанії повідомляють, що з метою недопущення безкоштовного відпуску електричної енергії ПАТ «ЕК« Житомиробленерго »буде змушене обмежити електропостачання КП« Житомирводоканал »починаючи з 10.00 22 січня.

За словами Миколи Боровця, на рівні міста питання оплати водоканалом електроенергії вирішити не можливо.

"Ця ситуація триває вже давно. Нічого не змінюється і нам не вдається домовитися з обленерго. Керівництво компанії на рівні міста не сприймає слова влади серйозно. Тому ми пропонуємо провести зустріч на урядовому рівні, щоб вирішити це питання", - говорить заступник мера.

Він зазначає, що Житомир за місяць використовує електроенергії на 3 млн. грн. А сплатити місто може всього 1,5 млн. Боровець говорить, що у влади міста є три варіант вирішення проблеми:

"У нас є три варіанти - це підняти тарифи для другої групи користувачів (підприємства, держустанови і т.д.), другий - домовитися з обленерго, що місто щомісяця платитиме по 1,5 млн. грн., Решта з субвенції, третій - підняти тариф для всіх груп користувачів. На жаль, жоден з варіантів ми не можемо вирішити самі, все залежить від Кабміну ".

Источник: Житомир ІНФО

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.