У Житомирі другий день мешканці верхніх поверхів декількох мікрорайонів міста позбавлені водопостачання

У Житомирі другий день мешканці верхніх поверхів декількох мікрорайонів міста позбавлені водопостачання
У Житомирі другий день мешканці верхніх поверхів декількох мікрорайонів міста позбавлені водопостачання.

Про це сьогодні повідомили на сесії Житомирської міської ради.

 - Вчора, 23 січня, енергетики відключили три станції третього підйому КП «Житомирводоканал», через це мешканці верхніх поверхів, а це понад 46 тисяч осіб, кількох мікрорайонів Житомира залишилися без води, - сказав він.

При цьому уточнили, що в даний час відключені мікрорайони Крошня та Малікова, а також верхні поверхи будинків в районі Польова.

Відключення відбулося через незадовільну ситуацію з оплатою за використану електричну енергію КП «Житомирводоканал». У свою чергу, на водоканалі пояснили, що борг за електроенергію, за станом на 1 січня 2013 року, складає 7,53 млн. грн.

 - 24 мільйони гривень передбачено відшкодування по різниці в тарифах. Сьогодні борг Водоканалу втричі менше - 7,5 млн.грн. Проведіть заліки і не знущайтеся над людьми, - сказали звертаючись до представників Житомиробленерго.

У свою чергу, заступник комерційного директора ПАТ «Житомиробленерго» Олег Самчук пояснив відключення компанією станцій підйому води «Житомирводоканал» наявністю заборгованості та відсутністю поточних розрахунків водоканалу за спожиту електроенергію.

 - У Житомирі ситуація з водою повторюється вже вдруге за останні місяці. У 2013 році зберігається негативна тенденція розрахунків КП «Житомирводоканал» за спожиту електроенергію. Неодноразові звернення нашої кампанії до керівництва і мера Житомира ні до чого не привели, і 23 січня обленерго було змушене обмежити подачу електроенергії для підприємства водоканалу, - сказав він.

При цьому Самчук звернувся до влади міста від керівництва «Житомиробленерго» з проханням посприяти у вирішенні питання про часткову оплату боргів водоканалу перед «Житомиробленерго». На це заступник мера Житомира Микола Боровець повідомив на сесії, що це питання необхідно вирішувати на урядовому рівні.

Нагадаємо, в останній раз відключення станцій КП «Житомирводоканал» через борги за електроенергію було в кінці листопада минулого року.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.