Влада Житомира та області самоусунулися від проблем ТТУ

Влада Житомира та області самоусунулися від проблем ТТУ
Здається влади Житомира та області закрили очі на фінансові проблеми трамвайно-тролейбусного управління, борг перед працівниками, якого становить 5,5 млн. грн.

Про те, що влада самоусунулася від комунального підприємства говорять і його працівники і нардеп Зубко, на запити, якого обласна влада не відповідає.

"Після пікету до нас навіть ніхто з влади не звернувся. Поки ми не знаємо, що робити. В п'ятницю (15 лютого) ми проведемо конференцію колективу. Туди запрошуємо представників міської та обласної влади. Хочемо почути їхні пропозиції", - пояснює Сергій Невмержицький, голова профспілки ТТУ.

В ТТУ кажуть, що оголошувати страйк і зупиняти рух транспорту поки не будуть. Рішення про страйк може бути прийнято після конференції.

Також, працівники підприємства кажуть, що зараз людям зарплату виплачують за листопад маленькими частинами з субвенції на 2013 рік.

"До літа ці гроші вичерпаються і тоді нам знову не будуть платити півроку, а ось тоді я вже не знаю, що підприємство буде робити", - каже голова профспілки.

Народний депутат від Житомира Геннадій Зубко розповів про те, що місцева влада самоусунулася від питання боргів ТТУ.

«Ситуація в трамвайно-тролейбусному управлінні так і не змінилася, люди практично доведені до відчаю, тому що не отримують заробітну плату. І ситуація в тому, що на мої депутатські запити були отримані відповіді від Мінфіну, від Держказначейства, де чітко повідомлялося, що всі гроші, які потрібно було направити в область - перераховані. Єдине, від обласної державної адміністрації не отримано жодної відповіді. У мене таке враження, що місцева влада взагалі самоусунулася від цього питання. 7 лютого я підписав ще одне звернення на ім'я губернатора області, де прошу пояснити, чому від Мінфіну є відповіді позитивні, а від нашої обласної державної адміністрації досі нічого немає. Ми готові розглядати ту допомогу, яка потрібна, але сьогодні немає взагалі ніякого зв'язку з місцевою владою », - сказав Геннадій Зубко.

Народний депутат також повідомив, що фізично не міг бути присутнім на мітингу працівників ТТУ 8 лютого, тому що цей тиждень у депутатів - робота в парламенті, окрім того в цей день Зубко брав участь у засіданні робочої групи з підготовки законопроекту про концесії комунальних підприємств.

Источник: Житомир ІНФО

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.