Компанія «Акватерм» створює в Житомирі пункти по збору відпрацьованих батарейок та акумуляторів

Компанія «Акватерм» створює в Житомирі пункти по збору відпрацьованих батарейок та акумуляторів
Щорічно на сміттєві звалища України потрапляє близько 4тис.тонн відпрацьованих батарейок, які в процесі розкладання забруднюють воду і грунти.

Одна батарейка забруднює 400 літрів води або 200 квадратних метрів ґрунту!

На жаль, в Україні, і зокрема, в Житомирі, немає спеціалізованих пунктів збору такого роду сировини, саме це і стає причиною масових викидів батарейок в побутові відходи, що веде до екологічної катастрофи - Україна може залишитися в прямому сенсі без води і придатних грунтів .

У той же час єдине в Україні спеціалізоване на утилізації відпрацьованих елементів живлення підприємство Львівський завод «Аргентум» фактично простоює.

Директор інноваційного центру «Аргентум» Тарас Когут стверджує, що головна проблема не в тому, що люди не усвідомлюють рівень безпеки, а в тому, що в країні не налагоджений механізм збору та доставки використаних елементів живлення.

Тому компанія «Акватерм-Житомир» оголошує про проведення акції по збору відпрацьованих батарейок та акумуляторів з метою відправки на переробку на завод "Аргентум" у Львів.

Керівництво компанії закликає підприємства, організації та інші установи створити у себе пункти прийому батарейок, адреси цих пунктів будуть розміщені на корпоративному сайті «Акватерм-Житомир». Масштаби акції дозволять прийняти від них будь-яку кількість відпрацьованих елементів живлення.

У Житомирі вже відкрито перший пункт по збору відпрацьованих батарейок на базі підприємства «Акватерм-Житомир» за адресою: вул.Ватутіна 71, телефон для довідок 480-111.

Приєднуйтесь до акції! Не залишайтеся осторонь глобальної проблеми! Давайте зробимо маленький внесок в екологію разом!

Більш детальну інформацію можна отримати на сайті: www.aquatherm.zt.ua

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.