В Житомирі планують створити Центр обліку бездомних громадян

В Житомирі планують створити Центр обліку бездомних громадян
4 серпня, відбулося засідання круглого столу на тему «Створення в Житомирі Центру обліку для бездомних. Шляхи діяльності».

Головна мета засідання - обмін досвідом та пошук шляхів організації діяльності Центру обліку бездомних, - повідомляє прес-служба міськради.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Бочковський зазначив: «Міською радою та її виконавчими органами проводиться певна робота щодо вирішення питань бездомних громадян щодо відновлення втрачених документів, працевлаштування, тимчасового проживання, надання адресної матеріальної, медичної допомоги. Розумію, що цього недостатньо, але ми рухаємося в правильному напрямку».

Поділитися власними напрацюваннями на «круглий стіл» був запрошений директор Полтавського Центру адаптації для бездомних та осіб, звільнених з місць позбавлення волі, Роман Дрозд. За його словами, створення і функціонування закладів даного типу має позытивные результати.

За період його існування через дана установа пройшло 465 чоловік, 35 повернулися до соціуму. Центр проводить комплексну роботу з бездомними, що полягає в забезпеченні тимчасовим місцем проживання, направлення на лікування туберкульозу, алкогольної і хімічної залежності, відновленням документів, забезпеченням робочими місцями.

Ініціатор створення аналогічного соціального закладу в Житомирі голова правління ГО «Милосердя» Владислав Паламарчук зазначив, що створення цього закладу - це подальший крок для підвищення ефективності діяльності громадської організації і вирішення проблем бездомних у Житомирі: «Наша організація існує з 2011 року. За час її існування вдалося налагодити контакт з громадянами даної категорії. Нами було направлено на реабілітацію 52 людини, 28 повернулися до нормального життя. Відновлено документи 14 громадян, на зимовий період організуємо три пункти роздачі гарячих обідів».

Також наприкінці засідання було повідомлено про те, що ГО «Милосердя» зареєстровано благодійну організацію «Центр бездомних осіб». Робочою групою з питань використання майна Житомирської обласної ради рекомендовано надати в оренду приміщення за адресою 1-й іподромний, 15-а. У вересні планується відкриття центру обліку, а до 2015 року - створення центру адаптації.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.