Сьогодні комунальники спробували демонтувати квітковий ринок у центрі Житомира

Сьогодні комунальники спробували демонтувати квітковий ринок у центрі Житомира
12 вересня близько 5:00 ранку працівники КП «Інспекція з благоустрою Житомира», озброївшись підйомним краном на чолі з керівником підприємства Юрієм Самбірський приїхали на вулицю Небесної сотні, щоб демонтувати квітковий ринок.

За порядком стежили близько десятка правоохоронців.

Поблизу наметів комунальників чекали кілька десятків працівників ринку. Люди кажуть: дізналися про запланований демонтаж, тому по периметру ринку припаркували автомобілі, щоб заблокувати під'їзд техніки. Вони наполягають на тому, щоб квітковий ринок залишили на цьому ж місці, але замість наметів підприємцям дозволили облаштувати павільйон.

«Ми подавали папери на те, щоб нам дали дозвіл упорядкувати це місце. То вони нам його не дають і посилають на приватні ринки. У багатьох містах України квіти стоять у центрі міста і я не думаю, що нам не можна дозволити облаштувати це місце і зробити красу в місті. Це центральний квітковий ринок і людям зручно ходити сюди за кольорами», - розповідає приватний підприємець Ірина Столяр.

Директор КП «Інспекція з благоустрою р. Житомира» Юрій Самборський розповів, що на місці квіткового ринку планують облаштувати алею з клумбами та лавами.

«Ми тут для того, щоб навести порядок на вулиці Московській, по-новому - на вулиці Небесної сотні. Ми запропонували кілька місць для торговців квітами на Домбровського, 25 і тут поруч, на Бориса Тена, але, на жаль, це зараз складно зробити. Мало того, міськрадою запропоновано кілька місць, де торговці квітами зможуть протягом певного часу побудувати свій невеликий ринок, далі переїхати туди і торгувати квітами. Вони в свій час зробили проект, який можна застосувати в будь-якому місці, де запропоновано міськрадою установка цього квіткового ринку», - говорить Самборський.

Зрештою намети залишилися стояти на тому ж місці, втім Юрій Самборський запевнив, що залагодити ситуацію спробують без застосування сили: «Застосовувати силу - це остання річ, я впевнений, що ми домовимося».

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.