Житомирщина одна з перших в Україні створила енергетичну дорожню карту

Житомирщина одна з перших в Україні створила енергетичну дорожню карту
Презентація енергетичної дорожньої карти регіону відбулася 4 листопада під час обласної конференції «Енергонезалежність Житомирської області».

Участь у заході взяли голова облдержадміністрації Сергій Машковський, його перший заступник Геннадій Дмитренко, заступник голови обласної ради Руслан Годований, голови райдержадміністрацій, районних та міських рад, керівники обласних установ і організацій, енергопостачальних та теплопостачальних компаній, виробники енергообладнання, інвестори та представники ЗМІ.

В умовах зовнішньої енергетичної залежності фактор виваженого і раціонального використання наявних енергетичних ресурсів є одним із визначальних у забезпеченні національної безпеки нашої держави.

Саме в ньому фокусуються і проблеми сталого функціонування господарського комплексу області, особливо в осінньо-зимовий період.

Тому вирішення питань ощадливого ставлення до споживання традиційних енергоносіїв, залучення до паливного балансу області місцевих відновлюваних енергоресурсів та альтернативних джерел енергії має стати пріоритетним завданням і одним із найважливіших напрямків нашої з вами роботи.

На цьому наголосив голова облдержадміністрації на обласній конференції «Енергонезалежність Житомирської області».

«Житомирщиною однією з перших в Україні розроблено енергетичну дорожню карту, завдання і мета якої - створити інтерактивну базу існуючого котельного господарства області для визначення скорочення та ефективного використання енергоносіїв. Ця карта має стати своєрідним путівником для керівників усіх рівнів, потенційних інвесторів щодо заміщення традиційних видів енергоресурсів на альтернативні види палива», - відмітив Сергій Машковський.

Керівник області також наголосив, що енергетична дорожня карта Житомирської області є своєрідним посилом до громади регіону, який свідчить про готовність влади до відкритого та конструктивного діалогу, плідної співпраці.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.