Виконком скасував мораторій на встановлення Мафів у Житомирі

Виконком скасував мораторій на встановлення Мафів у Житомирі
Житомирський виконком подібний маленькому вулика, який повинен працювати на благо житомирян, а не ускладнювати роботу того чи іншого державного органу, тим самим створюючи проблеми для жителів міста.

У середу, як зазвичай, відбулося засідання виконкому, на якому розглядалося багато питань, в тому числі питання про зняття мораторію на встановлення Мафів. Бурхлива дискусія почалася, коли стало питання про повноваження комісії з членів виконкому при управлінні архітектури.

Для довідки. В комісію увійшли 4 особи з виконкому: Волинець Наталія, Кузнєцов Юрій, Шеремет Юрій, Малиновський Артем, а також Кудряшов Петро, Черкасова Євгенія - голова комісії, Самборський Юрій Кондратюк Сергій. Демчук Юлія подала самовідвід.

Під час обговорення цього питання було внесено пропозицію, додати в список дві кандидатури: Олександра Оніщука і Баленка Ігоря, але члени виконкому не проголосували за них. Напруга наростало, було багато виступаючих, у залі панував сумбур і сум'яття. Було багато криків, перекрикивания, размахиваний рук, що плавно засідання переходило в балаган. Врешті - решт, виконком проголосував за припинення мораторію.

Олександр Зуб ратував на засіданні за те, щоб комісії були надані широкі повноваження, а не просто бути органом рад, звинувачуючи архітектора Черкасову в тому, що вона одноосібно приймає рішення і не завжди справедливо для житомирян.

Євген Севрук на засіданні виконкому з місця висловився емоційно, звертаючись до Черкасовою: «Чому у нас почався цей прецедент. Ви заварили всю кашу, відповідей ми не бачимо. Треба висловити недовіру до Черкасовою, три місяці вона вже крутить».

Сергій Сухомлин - перший заступник міського голови, виступаючи, сказав, що самі члени виконкому не можуть ефективно організувати роботу комісії та запропонував поки залишити в тому форматі, в якому було вирішено на засіданні робочої групи, а далі вносити свої корективи.

Черкасова під час свого виступу з трибуни констатувала факт, що на сьогоднішній день у неї знаходиться більше 150 заявок на малі архітектурні форми і їх все потрібно терміново розглядати.

Олександр Марголін - представник бізнесу, громадський діяч, сказав, що бізнесу потрібно давати розвиватися, а не гальмувати. Певні люди у виконкомі хочуть контролювати процедуру розміщення малих архітектурних форм, тим самим створюючи елемент корупції. Але коли створилася робоча група з членів виконкому, вона розібралася в роботі архітектури, що там немає елемента корупції, є робочі моменти, які треба обговорювати. Завдяки їм, проголосували проти продовження мораторію.

Я, як представник бізнесу, проти мораторію. По-перше, малий і середній бізнес це поповнення бюджету, друге, це робочі місця, третє, кожен підприємець облаштовує і облагороджує прилеглу територію. Найголовніше, я виступаю, щоб швидше зрушився з мертвої точки процес оформлення документації для підприємців.

Наталія Волинець - член виконкому: «Ми розраховували на більше. Наша основна мета побороти корупцію, одноособово не можна приймати рішення, тому ми хочемо, щоб паспорта прив'язки видавалися колегіально. Закон наш що дишло, куди повернеш... Тому, щоб все зробити в правовому полі ми погодилися на комісію і домоглися повноважень. Ми сподіваємося, що ми будемо впливати на чесність прийняття рішень в архітектурі. Щодо мораторію. Продовжувати мораторій не можна, тому що для багатьох людей ларьок - єдиний засіб до існування».

Андрій Умінський - член виконкому, після засідання прокоментував мені свою точку зору щодо мораторію на Мафи.

«Сьогодні на засіданні виконкому виступив підприємець. Він просив не продовжувати мораторій і не ускладнювати порядок видачі паспортів для Мафів. Сподіваюся, що він достукався, і ці питання підніматися не будуть. Це є моя думка, яка відстоюю вже вкотре. Сьогодні цю думку і більшості членів виконкому, які не підтримали продовження мораторію. Ми не маємо права ускладнювати, а тим більше зупиняти роботу підприємців. Люди створюють собі робочі місця і могли б вже заробляти. За час мораторію тільки матеріали на виготовлення Мафів подорожчали в рази. Частина членів виконкому цього не розуміють, напевно, чекають, коли у підприємців закінчиться терпіння і замість одного, сьогодні, ми будемо чути сотні, завтра. Давайте не будемо заважати бізнесу працювати».

Як бачите, дорогі читачі, у виконкомі, як і в депутатському корпусі, не все так просто і гладко. Існує кілька груп впливу, кожна з яких хоче перетягнути ковдру на себе, прикриваючись боротьбою з корупцією, патріотичними гаслами, любов'ю до народу. Хтось із них маніпулює, ким маніпулюють, хтось вірить, що робить добро, а в підґрунті те, боротьба за владу, за фінанси.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.