Міністр Близнюк розповів житомирським вкладникам, хто добудує «Олвiту-Буд»

Міністр Близнюк розповів житомирським вкладникам, хто добудує «Олвiту-Буд»
Анатолій Близнюк, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, а в минулому - губернатор Донецької області, - про те, хто закінчить довгобуди, коли житло стане доступним, і про власні мільйони. 63-річний чиновник відповів на запитання читачів сайту Корреспондент.net. Серед них є і житомиряни:

- Ми, мешканці Житомира, в 2008 році вклали гроші у ФФБ Олвiта-Буд. В 2009-м повинні були отримати квартири. В останній раз будівельники були на об'єкті влітку 2010-го. Влада в Житомирі не реагує на звернення. Хто буде з цим розбиратися? Люди потребують житла. Людмила Ніколаєнко, Житомир

Анатолій Близнюк, міністр регіонального розвитку:

"Розумію вашу ситуацію. Такі випадки по Україні, на жаль, не поодинокі. Рішення може прийняти по вашій справі тільки суд. В кінці минулого року Мінрегіон завершив тотальний облік всіх довгобудів, це 18 тис. об'єктів, у тому числі близько 4 тис. житлових будинків. В недобудови в країні "зарито" більше 262 млрд грн.

Ми знаємо, що робити. Плануємо створити умови для добудови більшості проектів, а близько 10% потрібно розібрати, так як техстан несучих конструкцій вже незадовільний. Для цього прийнятий ряд норм. Одна з останніх змін - забудовнику буде невигідно затягувати будівництво та введення будинку в експлуатацію, його будуть штрафувати. "

Журнал «Корреспондент» № 16-17 (504-505) 27 квітня 2012 року

Система Orphus
Комментарии
bird 9 мая 2012 10:32
"Рішення може прийняти по вашій справі тільки суд." - це відповідь? Який позов до якого суду подавати? І ще: "забудовнику буде невигідно затягувати будівництво та введення будинку в експлуатацію, його будуть штрафувати" - ці штрафи будуть за рахунок інвесторів-фіз.осіб?
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.