Житомирські депутати віддали землю під будинком на Старовільскій «Укрексімбанку»

Житомирські депутати віддали землю під будинком на Старовільскій «Укрексімбанку»
На сьогоднішній сесії Житомирської міськради депутати ухвалили рішення про відселення мешканців старовинного будинку по вул. Старовільская, № 28 та передачу земельної ділянки, на якій стоїть будинок, «Укрексімбанку».

За це рішення проголосували 42 депутати.

- Одноповерховий 8-квартирний будинок 1917 будівлі, в 1979 році він був визнаний ветхим, частина людей була відселена. Зареєстровано в будинку № 28 по вул. Старовільская 26 громадян, фактично проживають тільки 7 чоловік. Зараз у будинку немає води, газу, опалення. 5 лютого РЕЗ відключить повністю електрику в аварійному будинку, - повідомила начальник управління житлового господарства міськради Світлана Пивоварова.

За словами Пивоварової, для відселення мешканців потрібно купити 6 квартир: дві двокімнатних та чотири однокімнатних.

«Укрексімбанк» надіслав гарантійний лист про те, що забезпечить житлом людей, які фактично проживають у цьому будинку.

- Наше бажання отримати земельну ділянку співпало з рішенням знести цей будинок, який є дивовищем міста. Наше зобов'язання - виділити гроші на відселення, але ми зможемо це зробити, тільки якщо будемо мати документи на право власності на земельну ділянку. 1 млн. 960 тис. грн. банк перерахує відразу після того, як будемо мати документ на землю на руках. Це буде наш перший транш у розвиток благоустрою міста, - сказала Світлана Савчук, керуючий філією АТ «Укрексімбанку» в Житомирі.

Депутат Геннадій Забродський нагадав про ситуацію зі зносом старих будинків по вул. Черняховського, де під час знесення були знайдені цінні історичні речі.

- Це історична частина Житомира, будинок стоїть більше 100 років, прошу передбачити участь представника міської влади при розбиранні будинку, - запропонував Забродський.

Депутати активно обговорювали питання розселення людей з аварійного будинку та передачі земельної ділянки.

- Давайте створимо депутатську комісію і будемо вирішувати питання відселення, переселення, але сьогодні потрібно прийняти рішення про передачу земельної ділянки банку, - наполягала екс-секретар міськради Наталія Леонченко.

Депутат Микола Савенко наполягав, що не можна передавати земельну ділянку до того, як в аварійному будинку проживають люди.

- 28 років стоїть цей будинок без людей, якщо є три сім'ї, які прописані там і донині, то потрібно їх відселити, купити їм квартири і дати людям жити в нормальних умовах, - закликала екс-мер Житомира Віра Шелудченко.

Після прийняття рішення про передачу земельної ділянки банку, депутати прийняли рішення про створення робочої групи з питань придбання житла мешканцям аварійного будинку.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.