Територію Житомира вирішили збільшити за рахунок земель навколишніх сільрад

Територію Житомира вирішили збільшити за рахунок земель навколишніх сільрад
На засіданні містобудівної ради в Житомирі розглянули низку питань щодо формування завдання для внесення змін до Генерального плану міста Житомир.

Перший заступник міського голови Галина Семенець, зазначила, що на сьогодні виникла нагальна потреба у визначенні нових завдань для Генерального плану, тому що завдання сформовані в 2008 році не вирішують основних проблем Житомира.

Серед основних проблем:
- відсутність вільних земельних ділянок під будівництво;
- вкраплення земель адміністративних сільських рад в межі міста;
- зростання рівня автомобілізації і транспортного перевантаження міста, формує потребу в будівництві мостів через річку Тетерів в бік с. Зарічани і с. Станишівка;
- перевантаження міського звалища ТПВ;
- збільшення площі міського кладовища;
- та інші.

Депутати міської ради активно долучилися до процесу обговорення завдань в Генплан. Обранці житомирян переконані, що формування завдань для внесення змін до Генерального плану Житомира питання стратегічне, адже визначає пріоритети розвитку міста на найближчі 25 років.

 - Межі міста потрібно розширювати, адже це питання стратегічне і не підлягає обговоренню, але ми повинні розуміти за рахунок чого ми плануємо це розширення, - переконаний депутат Володимир Михалець.

Під час засідання, члени містобудівної ради визначили ряд завдань для розробки Генплану, які після обговорення були прийняті.

Основні завдання для Генерального плану міста:
- Включення в межі міста вкраплень 7 сільських рад.
- Збільшення територій міста за рахунок земель Житомирської райдержадміністрації та оточуючих сільських рад.
- Розширення території міста на Північний Схід.
- Розробником визначити можливість побудови сміттєпереробного заводу, або сортувальної лінії.
- Передбачити транспортну зв'язок через річку Тетерів у напрямку сіл Зарічани і Станишівка.

 - Ці завдання будуть формувати порядок денний життя міста Житомира на наступні 25 років, тому в процесі їх обговорення потрібно врахувати всі думки і нюанси, - зазначив колишній головний архітектор Житомира Валерій Головатенко.

Як повідомлялося раніше, розробка Генерального плану триває ще з 2008 року, коли було ініційовано внесення змін в існуючу на той час містобудівну документацію.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.