Янукович повторно ветував зміни до Житлового кодексу Україну

Янукович повторно ветував зміни до Житлового кодексу Україну
Президент України Віктор Янукович знову застосував право вето до закону «Про внесення змін до статті 6 Житлового кодексу Української РСР (щодо визначення житлової та загальної площ об'єкту житлової нерухомості)» № 3692-VІ, який парламент прийняв 17 листопада в новій редакції з пропозиціями глави держави.

«Глава держави вважає неприпустимим сьогодні будь-яке підвищення квартплати і впевнений, що оподаткування квартир, балконів, лоджій повинно відповідати принципу соціальної справедливості», - повідомляється на сайті глави держави в четвер.

В. Янукович зазначає, що закон, який надійшов до нього на підпис закріплює підходи, при яких більше багате населення виявляється в привілейованому становищі.

«Незважаючи на те, що загальна площа нерухомості, яка перебуває у володінні таких громадян, може бути в рази більше, ніж та, якою володіють незаможні громадяни, площа, за якою сплачується податок, може майже не відрізнятися», - наголошується у повідомленні.

Президент України вимагає від уряду внести пропозиції щодо запровадження справедливого підходу при розрахунку квартплати виходячи з площ квартир, балконів і лоджій і пропонує парламенту відхилити вказані закон.

Нагадаємо, парламент 6 жовтня 2011 прийняв закон «Про внесення змін до статті 6 Житлового кодексу Української РСР (щодо визначення житлової та загальної площ об'єкту житлової нерухомості)» і направив його на підпис президенту, однак глава держави скористався правом вето і повернув закон в парламенту зі своїми пропозиціями. Після чого Верховна Рада 17 листопада 2011 прийняла у новій редакції з пропозиціями президента закон про внесення змін до Житлового кодексу Української РСР (щодо визначення житлової та загальної площ об'єкту житлової нерухомості).

Источник: building.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.