Близнюк вважає, щоб без реформи ОСББ не існуватимуть

Близнюк вважає, щоб без реформи ОСББ не існуватимуть
Перейнятися ідеологією державотворення у питанні створення та діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків вимагає від представників інших відомств Глава Мінрегіону Анатолій Близнюк.

Про це він заявив під час Круглого столу «Врегулювання проблемних питань ОСББ, визначених протокольним рішенням №92 розширеного засідання Уряду 14 грудня 2011 року», що відбулося в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України у середу, 25 січня.

Про це портал ZThata проінформувала прес-служба Мінрегіону.

«Вимагаю, щоб присутні тут представники відомств розуміли проблеми створення і діяльності ОСББ з державних позицій. У нас величезна кількість будинків, зведених у радянські часи, яких ніхто й ніколи капітально не ремонтував. Тільки ефективний власник, якими є ці об’єднання, є змістом усієї комунальної реформи. Без насправді ефективного, відповідального і активного власника будівлі, який опікується нею, дбає, підтримує у справному стані – житлово-комунальне господарство жде колапс. Без активних і налаштованих на зміни громадян, а це якраз ті, хто об’єднуються, не відбудеться жодна наша реформа в принципі. Такою є державна ідеологія питання, і я прошу її дотримуватися не тільки при розгляді питань порядку денного сьогоднішнього засідання», – сказав Анатолій Близнюк.

Участь у заході окрім керівництва та експертів Мінрегіону України також взяли повноважні представники Мінекономрозвитку, Мінюсту, Мінфіну, Мінсоцполітики, Мінекології, Державна податкова служба, Держгірпромнагляд, Державна служба України з питань захисту персональних даних, Державна реєстраційна служба України, НКРЕ та НКДРСКП та інших. Усі вони є відповідальними виконавцями завдань, визначених протоколом № 92 засідання Уряду від 14 грудня 2011 року, що було присвячене проблемним питанням створення та діяльності ОСББ.

Громадськість на засіданні представляли представники, Асоціації міст України, , Міжнародної фінансової корпорації, Асоціації ОСББ «Жито-Мир», представники ОСББ «Комфорт» із Києва, «Лучани» з Луцька, «Каштан» з Херсона, «Вікторія» із Запоріжжя та «Наш дім» із Дніпропетровська та інші. На засіданні детально обговорили хід виконання загаданого протоколу урядового засідання, а також стан супроводження у Верховній Раді України законопроекту 8474 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об’єднань співвласників багатоквартирного будинку».

Нагадаємо, Житомирська міська влада 3 лютого представить проект створеня інформаційного центру, який допомогатиме роботі ОСББ Житомира.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.