У Житомирі зупинилось створення ОСББ. Влада провадитиме реформу.

У Житомирі зупинилось створення ОСББ. Влада провадитиме реформу.
Сьогодні, 26 січня у Житомирській облдержадміністрації відбулась нарада обласної та міської влади спільно з головами ОСББ м. Житомира.

Причина зібрання – за минулий рік у Житомирі загальмувались темпи створення ОСББ.

Станом на 26 січня 2012 року у Житомирі створено всього 48 ОСББ, при тому, що всього у місті є 1544 житлових будинки. І з цих 48 більше половини створено тільки у минулому році.

- Ми минулого року ставили собі за мету створити не менше 100 ОСББ у Житомирі, а створили всього 28.

Заступник губернатора однією з причин гальмування процесу створення ОСББ у Житомирі, яки ініційований по всій Україні, бачить у ставленні житомирян до цього питання. Люди не розуміють чи не бажають розуміти що стан під’їзду, даху, сходів, підвалу та прилеглої території також залежить від власників квартир. Чомусь у Житомирі завелась така практика, і це не тільки серед ОСББ, а й серед ЖЕКівських будинків – люди турбуються тільки про власну квартиру, не приділяючи уваги всьому, що оточує цю квартиру.

Заступник міського голови Микола Боровець погоджується, що не можна всі проблеми ОСББ кидати тільки на ОСББ.

- Розв’язання проблем повинно бути солідарним – при участі держави, місцевої влади та власників житла, бо сама держава таку реформу не потягне, - зазначив Микола Боровець.

Зважаючи на таку проблему влада почала бити на сполох. На останньому засіданні міськвиконкому було затверджене рішення «Про затвердження списку старших по будинку, обраних на загальних зборах мешканців (по КВЖРЕП)».

Микола Боровець наголосив, що влада хоче налагодити партнерські відносини з ОСББ, для чого сьогодні і було запрошено голів ОСББ.

Наступний кроком по зближенню влади та ОСББ буде презентація проекту створення ресурсного центру у місті Житомирі, що планується на наступний тиждень. Він буде покликаний проводити широку роз’яснювально - інформаційну роботу для членів ОСББ.

Автор статьи: Сергій Харчук

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.