Власникам багатоквартирних будинків будуть видавати пільгові кредити

Власникам багатоквартирних будинків будуть видавати пільгові кредити
Перший заступник Міністерство регіонального розвитку і ЖКГ України Олександр Аліпов заявив, що в Україні створять законодавчу базу, яка дозволить відкрити доступ власникам багатоквартирних будинків до фінансування проектів модернізації таких будинків.

Як зазначив на прес-конференції Перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Аліпов, Мінрегіонбуд в рамках підписаного в лютому поточного року Меморандуму про взаєморозуміння з Міжнародною фінансовою корпорацією запропонував проекту МФК «Ефективність в житловому секторі України» надати допомогу в розробці нормативно-правової та законодавчої бази, яка дозволить відкрити доступ власникам багатоквартирних будинків до фінансування проектів модернізації таких будинків.

Він нагадав, що в Україні в приватній власності знаходиться близько 95% квартир, проте ще не розвинені ОСББ та не впроваджені механізми отримання власниками багатоквартирних будинків доступних кредитів, а також механізми відповідної державної допомоги.

У свою чергу, керівник проекту МФК «Ефективність в житловому секторі Україна» Гжегож Гайда повідомив, що вже розпочався тендер з відбору юридичної компанії, яка займеться розробкою зазначених документів.

Вони повинні бути готові до кінця каденції чинного парламенту. До цієї роботи також притягнутий Координаційний центр з впровадження економічних реформ при Президентові України.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.