Нові квартири у Києві можуть коштувати 20 тисяч доларів

Нові квартири у Києві можуть коштувати 20 тисяч доларів
Квартира з ремонтом у Туреччині на березі моря коштує менше, ніж столична "коробка" за 90 км від Чорнобиля.

Якщо українські забудовники будуть працювати з європейською рентабельністю на рівні 20%, а не 100-200%, як зараз, то ціна нової квартири буде починатися з 20 000 доларів, переконані експерти.


Якщо ж зараз прибрати з ціни нерухомості корупційну складову, то житло подешевшає, як мінімум, на 20-30% по всій Україні.

Варто зазначити, що останнім часом на невиправдану вартість квадратних метрів нарікають вже не тільки профільні чиновники, але навіть вище керівництво країни. Це дає надію, що забудовники таки позитивно для кінцевого покупця відреагують на такі зауваження.

До того ж на сьогодні, якщо порівняти аналогічне житло в Туреччині і в Україні, то остання значно програє. Вітчизняні будинки здаються з нуля, як пишуть в оголошеннях, - після забудовника, тобто з голими стінами, без сантехніки, без будь-якого покриття підлоги.

У Туреччині навіть в голову не прийде пропонувати покупцеві придбати голу сіру коробку, в яку потрібно вкидати час і гроші, щоб там можна було не те що жити, але хоча б ночувати. Там всі квартири здаються повністю придатними до життя - обов'язково готовий санвузол з кахлем і сантехнікою, вбудована кухня, світильники на стелі, вбудована шафа.

На підлозі зазвичай плитка, або ж, за бажанням клієнта - ламінат. Що українські, що турецькі складові для ремонту коштують приблизно однаково. Діляться лише на класи - будматеріали можуть бути економ-класу, а можуть бути елітними і дуже дорогими.

При всьому при цьому квартира повністю з ремонтом і придатна для життя на узбережжі Середземного моря виходить значно дешевшою, ніж коробка з голими стінами за 60-90 кілометрів від Чорнобильської АЕС.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.