Після кризи квартири у столиці подешевшали у 2,5 разу - експерт

Після кризи квартири у столиці подешевшали у 2,5 разу - експерт
У порівнянні з 2007-2008 роками ринок столичної нерухомості впав, якщо говорити про капіталізацію - у 4 рази, якщо говорити про ціни - в 2,5, якщо говорити про кількість операцій, то в 3, заявив керівник комітету Асоціації фахівців з нерухомості України з аналітики Едуард Бразас.

За словами експерта, пік падіння кількості угод купівлі-продажу житла в Києві припав на 2009 рік, однак відтоді демонструється невелике стійке зростання, пише
Gazeta.ua.

"Ціни коливаються на рівні +/- 5%, явного падіння не спостерігається, а кількість угод зростає впевнено. Тобто ринок вже прийшов до розуміння нового цінового рівня. Цей рік демонструє гарну динаміку в порівнянні з колишнім: кількість угод купівлі-продажу зросла на 10% у першому півріччі, а за даними ріелторських компаній це зростання ще більш значне", - зазначив аналітик.

Бразас також зауважив значне пожвавлення транзакцій на ринку житлової нерухомості столиці з січня 2012 року, що свідчить про те, що "пацієнт скоріше живий, ніж мертвий".

Нагадаємо, останнім часом кияни почали активніше купувати житлову нерухомість у зв'язку з чутками про наближення кризи та про обвал гривні. Зі свого боку, експерти закликають не поспішати розбирати квадратні метри, оскільки ціни ще падатимуть.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.