В Україні вигадали нові правила купівлі землі

В Україні вигадали нові правила купівлі землі
У державному агентстві земельних ресурсів опублікували свій законопроект про земельну реформу та регулювання земельного ринку.


Як повідомляє "Комерсантъ-Україні", документ визначає, що з 1 січня 2016 року покупцями землі, яка призначена для ведення сільського господарства, може бути лише держава, територіальні общини, земельний банк і громадяни України.

При цьому коли земля буде виставлена на продаж, пріоритетними її покупцями буде вважатися саме держава, земельний банк і громади. Українці ж, які не є підприємцями і бажають придбати землю площею більше ніж 100 га, повинні будуть отримати дозвіл Державного земельного агентства.

При цьому потрібно буде надати ще й виписку з банку, що на рахунку покупця є необхідні гроші для купівлі ділянки. Юридичні ж особи зможуть лише орендувати землю на мінімальний термін від 7 років. А максимальний термін оренди, згідно із законопроектом, залишився таким, як і був – 50 років.

Крім того у Державному земельному агентстві пропонують підняти податок на орну землю в 10 разів – до 1% з гектару від нормативної оцінки землі.

Законопроект агентства в кінці березня розглянуть чиновники, підприємці і експерти. За словами голови ради підприємців при Кабінеті міністрів Леоніда Козаченка, будуть зібрані всі зауваження, після чого законопроект відправлять на узгодження уряду.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.