Українську землю скуплять за безцінь

Українську землю скуплять за безцінь
Після появи земельного ринку в Україні вартість сільгоспугідь складе в середньому близько 300 євро / га. Про це повідомив глава Державного агентства земельних ресурсів Сергій Тимченко в інтерв'ю виданню "Дзеркало неделі. Украіна".

- Але це, звичайно, явно занижена ціна, в тій же Центрально-Східній Європі ,у таких країнах, як Угорщина чи Польща, де сільгоспземлі значно нижчої якості, ніж у нас, вони стоять як мінімум 3-5 тис євро / га і вище А в країнах Західної Європи ціна взагалі починається від 10 тисяч євро / га, -.. підкреслив С. Тимченко.

Він також зазначив, що при нинішньому земельному законодавстві все йде до того, що всі землі і сільське господарство будуть контролюватися 7-10 агрохолдингами. "А земельна реформа спрямована в інший бік, і її головне завдання - не допустити обезземелення селян", - підкреслив голова Дерагензема.

Для цього, за його словами, необхідно передбачити максимум можливих обмежень та інструментів, один з яких - створення державного земельного банку, діяльність якого буде спрямована на підтримку і підвищення рентабельності дрібного і середнього бізнесу в українському АПК.

- Після вступу в силу закону про ринок землі її власники якраз і отримають можливість використовувати той капітал, який у них є, -. свої паї вони зможуть не тільки здати їх в оренду, причому тепер вже за більш прийнятною ціною, продати, подарувати або передати у спадок, але й самостійно або колективно господарювати на ній, отримавши під заставу свого паю необхідний грошовий ресурс для розвитку господарства. І з часом ці можливості будуть тільки збільшуватися, оскільки з розвитком ринку землі її ціна, як і розмір орендної плати будуть неминуче рости , - сказав С. Тимченко.

Раніше Президент Віктор Янукович заявив, що в 2011 році будуть прийняті всі законопроекти щодо земельної реформи. Він нагадав, що законопроект про земельний кадастр вже прийнятий ВР в цілому і висловив сподівання, що на початку наступної сесії будуть прийняті і інші законопроекти, які запровадять ринок землі з початку 2012 року.

Источник: minprom.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.