В Україні падають ціни на житло через відмови від ріелторів

В Україні падають ціни на житло через відмови від ріелторів
Продавці житла відмовляються від послуг ріелторів. У 2012 році, за даними Держстату, укладено на 17,1% менше угод купівлі-продажу нерухомості за допомогою послуг посередників.

"Якщо на початку року у мене було до п'яти угод, то зараз – одна-дві. Та й ціни на послуги знизив – просив 5%, у результаті сторгувався на 3%, а тепер прошу 3% і погоджуюся на 2%", – розповів виданню "Вести" київський ріелтор Володимир Голуб.

На сьогоднішній день інтернет рясніє оголошеннями про продаж квартир без посередників.

Як зазначає член Асоціації ріелторів України Дмитро Корчев, на ринку нерухомості з'явилася ще одна тенденція: "Раніше посередники брали гроші з покупців, а тепер – з продавців. Покупці не хочуть переплачувати і вважають, що так логічніше, але насправді продавець, який знає, що платити ріелтору йому доведеться зі своїх грошей, вже спочатку закладає цю суму в ціну", – заявив Корчев.

Між тим аналітики сайту Slando, які промоніторили оголошення з лютого по травень, повідомили, що "вторинка" в країні подешевшала на 20%. "В основному, це торкнулося Києва, Одеси, Полтави, Харкова та Хмельницького. Це пов'язано з тим, що ціни стали вказуватися без урахування комісійних ріелтору, та й пропозицій стало більше. Раніше в середньому "однушка" в Києві коштувала $ 69 тис., то тепер – $ 58 тис.", – заявив PR-менеджер Slando Сергій Колосков.

Самі ж учасники процесу купівлі-продажу житла впевнені, що падають в ціні в основному хрущовки, які до кінця року подешевшають ще на 5%.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.