Кредитне житло стало доступнішим

Кредитне житло стало доступнішим
Після зниження Державною іпотечною установою ставки рефінансування середня вартість кредитів на житло в комерційних банках-партнерах також знизилася. При цьому банки знизили вартість кредитів на більшу величину, ніж знизилася ставка ДІУ.

На 10 липня 2013 середня реальна ставка по іпотечних кредитах в комерційних банках у рамках співпраці з Державною іпотечною установою строком на 10 років склала 18,34% річних. Позики строком на 5 років обійдуться в середньому в 18,74% річних, строком на 30 років - в 18,19% річних.

Варто відзначити, що 14 березня ДІУ знизило ставку рефінансування, під яку надаються гроші комерційним банкам для видачі позик на купівлю житла, на 2,7 процентного пункту - з 18% до 15,3%. Однак середні реальні ставки в комерційних банках у рамках програми ДІУ за останній місяць знизилися на більшу величину - на 3-3,1 п.п.

Нагадаємо, на середину липня-2013 ДІУ співпрацює з 118 банками. Максимальний термін кредитування за програмою ДІУ становить 30 років, мінімальний аванс - 25% від вартості житла.

Источник: Building

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.