Кредити на вторинне житло дешевшають, а на нове - дорожчають

Кредити на вторинне житло дешевшають, а на нове - дорожчають
Минулого тижня Національний Банк надав роз'яснення, згідно з якими позичальник не зобов'язаний укладати з банком договір поточного рахунку при отриманні кредиту, оскільки банкам, відповідно до закону «Про банки і банківську діяльність», заборонено вимагати від клієнта придбання будь-яких товарів чи послуг від банку або від спорідненої чи пов'язаної особи банку як обов'язкову умову надання банківських послуг, пише Простобанк консалтинг.

На минулому тижні Національний Банк надав роз'яснення, згідно з якими позичальник не зобов'язаний укладати з банком договір поточного рахунку при отриманні кредиту, оскільки банкам, відповідно до закону «Про банки і банківську діяльність», заборонено вимагати від клієнта придбання будь-яких товарів чи послуг від банку або від спорідненої чи пов'язаної особи банку як обов'язкову умову надання банківських послуг.

Крім того, на минулому тижні в парламенті був зареєстрований законопроект, що пропонує новий механізм для накопичення фізособами коштів на покупку житла або інвестування у будівництво за допомогою банків. Таким інструментом за задумом авторів проекту повинні стати фонди банківського управління. Учасниками таких фондів повинні стати компанії-роботодавці, яким буде дозволено відкривати корпоративні рахунки, вигодонабувачами за якими стануть співробітники або їх неповнолітні діти.

Безпосередньо на ринку іпотечного кредитування за місяць, що пройшов з часу виходу минулого іпотечного огляду, відбулися невеликі зміни. Сегмент кредитування житла на вторинному ринку поповнився одним гравцем з числа 50-ти лідерів за активами - на ринок в цьому сегменті вийшов Перший Український Міжнародний Банк. Також знову кілька банків знизили вимоги до початкового внеску: з 50% до 30% зменшив вимоги до авансу Банк Кредит Дніпро, з 40% до 30% - Укрсоцбанк, українська дочка Ощадбанку Росії, і Ерсте Банк.

Що стосується середніх реальних ставок за іпотечними кредитами, то в сегменті кредитування «вторинки» вони продовжують знижуватися. При цьому найменше - на чверть процентного пункту - знизилися середні ставки по кредитах на 10 років, до рівня 17,91% реальних річних. На 0,33-0,38 процентного пункту «подешевшали» іпотечні кредити на 1 рік, 5 і 15 років. При цьому кредити на рік залишаються самими «дорогими» за показником середньої реальної ставки, яка становить 19,43% річних. Найнижчою залишається середня ставка по 20-тирічним кредитами - 17,02% реальних річних. При цьому зниження тут також більше, ніж по інших термінах кредитування - на 0,48 процентного пункту.

У сегменті кредитування покупки нового житла середні реальні ставки за минулий місяць трохи виросли, причому за всіма строками кредитів. При цьому за меншими строками кредитування - 5 і 10 років - середні реальні ставки збільшилися всього на 0,05 процентного пункту. А за кредитами на 15 і 20 років середні ставки виросли більш помітно: на 0,46 та 0,7 процентного пункту відповідно.

Ремонт у кредит

Продукт «Ремонт у кредит» пропонують три банки з числа 50 лідерів за активами:

ПроКредит Банк - ставка за кредитом на ремонт з використанням енергозберігаючих технологій (пластикові вікна, радіатори, утеплення стін та ін) 32% реальних річних на термін від 3-х до 24-х місяців. Аванс 0%. Порука фізичної особи обов'язково.

Кредобанк - під 18,33% - 19,84% реальних річних терміном від року до 15 років, з авансом від 40%. Максимальна сума кредиту - 250 тисяч гривень.

Банк «Форум» - під заставу нерухомості під 18,78% - 23,29% реальних річних при терміні від одного року до п'яти років з авансом від 50%. Максимальна сума - 300 тисяч гривень.

З менших банків кредит на ремонт пропонують:

Platinum Bank - під 54,78% річних строком від трьох місяців до трьох років без авансу, поруки та застави. Сума від 10000 гривень до 75000 гривень.

Енергобанк - під 21,32% - 22,75% реальних річних під заставу нерухомості на термін від 12 до 60 місяців з авансом 40%.

Укрінбанк - під 24,78% - 26,85% реальних річних під заставу ремонтованої нерухомості на термін до п'яти років та з авансом 30%.

Рефінансування

Кредити на рефінансування взятих раніше іпотечних кредитів пропонують два банки з числа 50-ти лідерів за активами:

Укрсоцбанк - пропонує рефінансування іпотечних кредитів під 16,10% -16,39% реальних річних терміном до 20 років з авансом 40%.

Фольксбанк - пропонує рефінансування іпотечних кредитів під 14,99% реальних річних терміном від 1 до 20 років без початкового внеску.

Банк «Форум» рефінансує іпотечні кредити під 17,85% - 18,14% реальних річних з авансом 50% терміном до 15 років.

З менших банків такі пропозиції є у ​​Банку Кіпру - кредит під 16,20% -16,49% реальних річних терміном до 10 років з авансом 40%. Вік позичальника на момент погашення - 21-55 (60) років.

Источник: http://www.svdevelopment.com/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.