В Україні можуть ввести податок на нежитлову нерухомість

В Україні можуть ввести податок на нежитлову нерухомість
В Україні можуть ввести податок на нежитлову нерухомість для фізичних та юридичних осіб у розмірі не більше 2,7 % від мінімальної заробітної плати для об'єктів нежитлової нерухомості, використовуваних у підприємницькій діяльності, і не більше 1 % для інших нежитлових об'єктів.

Відповідні ініціативи містяться в законопроекті № 3757-1 від 17 грудня 2013 року, зареєстрованому у Верховній раді депутатом від Партії регіонів Валерієм Омельченко.

При цьому в проекті закону зазначено, що гаражі, що належать фізособам (але не більше 1 гаража на людину ), площа яких не перевищує 30 кв. м, не є об'єктом даного оподаткування.

Ще однією ініціативою депутата є пропозиція оподатковувати загальну площу житлової нерухомості, а не тільки житлову, як це передбачено законодавством зараз.

В Україні з 1 січня 2013 року набрала чинності ст. 265 Податкового кодексу, згідно з якою запроваджується податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. При цьому розмір податку на житло визначається виходячи з житлової площі, а не загальної.

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.