У Швеції побудують крижану мечеть

У Швеції побудують крижану мечеть
На півночі Швеції поряд з популярним крижаним готелем в Юккас'ярві може з'явитися крижана мечеть, повідомляє Norrlaendska Socialdemokraten.

"Мечеть планується представити туристам взимку 2013 року. Дотепер поряд з крижаним готелем в Юккас'ярві взимку будували лише крижану церкву", - повідомив виконавчий директор готелю. Щорічно в церкви візьмуть шлюб близько 150 пар.

Як пояснив директор готелю, його готель відкритий людям усіх віросповідань і він сподівається, що наявність мечеті не тільки приверне нових туристів з усього світу, а й якісно змінить сприйняття від поїздки до Юккас'ярві.

У свою чергу імам Махмуд Альдебе сподівається, що нова мечеть буде користуватися не меншою популярністю, що й церква. Також, на думку імама, мечеть допоможе налагодити міжконфесійний діалог серед представників різних культур.

З майже 10-мільйонного населення Швеції, за даними за 2006 рік, іслам сповідують близько 500 тисяч чоловік. З них близько 25 тисяч чоловік регулярно відвідують мечеть і моляться п'ять разів на день.

Крижаний готель в Юккас'ярві був вперше побудований в 1989 році, а в 1992 прийняв перших постояльців. Готель займає площу 5,5 тисячі квадратних метрів і приймає гостей з грудня по квітень. За двадцять років готель відвідали близько 25 тисяч чоловік.

Источник: http://korrespondent.net/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.