Серед українців стає модно купувати квартири і вілли на березі моря в Європі

Серед українців стає модно купувати квартири і вілли на березі моря в Європі
Попит серед українців на квартири і вілли в Європі стабільно збільшується.


Згідно з даними міжнародного агентства нерухомості DEC Property, у 2011 році продажі зросли втричі порівняно з попереднім періодом, а за 2012-й попит виріс вже в 3,5 рази, досягши рівня в пару тисяч операцій за рік.

І це лише легальні операції: під килимом, тобто так, щоб не показувати сам факт купівлі-продажу, проходить як мінімум вдвічі більше угод, пише Корреспондент.

Найбільш привабливою для українців є Іспанія - майже 15% від всіх покупок прийшлося на цю країну. Трохи відстають Великобританія та Італія, а також Німеччина і Франція - на кожний з напрямків припадає трохи більше 10% покупок. А ось Кіпр, Греція і Португалія цікавлять співвітчизників помітно менше.

У будь-якому разі українці обирають європейські країни, на частку яких припадає понад 90 % угод, залишок - це Туреччина, США, Канада, Нова Зеландія і Домінікана.

Націленість українців на європейські держави директор консалтингової компанії з нерухомості Pickard Homes Террі Пікард пояснює схожістю менталітету, територіальною близькістю, а також високою можливістю отримання шенгенської мультивізи або виду на проживання. Приміром, на даний момент, Іспанія готує до прийняття закон про отримання посвідки на проживання при купівлі місцевої нерухомості на суму понад 160 тис. євро.

За даними ріелторів, українці сегментовано підходять до покупки закордонних метрів.

Як розповідає Олександр Тарченко, директор DEC Property, українці, націлені на сезонний відпочинок чи здавання нерухомості в оренду, а також на збереження заощаджень, купують будинки і квартири на Середземноморському узбережжі Іспанії та Італії. Прибережні вілли там можуть коштувати від 200 тис. євро.

Популярністю серед цієї категорії покупців користуються також Хорватія, Чорногорія і Туреччина, де житло приблизно в два рази дешевше.

У цілому, за даними експертів, запити на покупку нерухомості на Середземноморському узбережжі складають близько 70% від загальної кількості замовлень в Україні.

Ще 10-16% українських покупців закордонних житлових площ складають ті люди, кому важливіше не тепле море, а збереження інвестицій, їхня ліквідність та престиж. Головний об'єкт їхнього інтересу - нерухомість Лондона, ціни на яку продовжують зростати навіть у період кризи.

Для прикладу, на сьогоднішній день Pickard Homes пропонує для купівлі об'єкти на етапі будівництва в центральній частині британської столиці вартістю від 590 тис. до 5 млн євро. За прогнозами експертів, через два роки, на момент заселення, їхня ціна подвоїться.


italyrussiadom.com
Узбережжя озера Комо в Італії
Престижністю і дорожнечею з Лондоном в очах вітчизняних клієнтів конкурують Париж і Південне узбережжя Франції, а також район озер Комо і Гарда в Італії. А ще Австрія, Швейцарія та американські Флорида з Каліфорнією.


Ще одна помітна, хоча і не дуже численна група покупців з України обирає для себе нерозвинені, але перспективні ринки. Наприклад, Шрі-Ланку, яка в рази дешевше, ніж перераховані вище європейські країни.

Найчастіше покупців з України цікавлять апартаменти і таунхауси в ціновому діапазоні 100-250 тис. євро, зазначає Татарченко. Однак європейський ринок пропонує і куди більш доступні варіанти.

Так, двокімнатну квартиру на іспанському узбережжі Середземного моря можна придбати за 50 тис. євро. Для порівняння: на італійському узбережжі аналогічні апартаменти обійдуться на 10-15 тис. євро дорожче.

З такою ж сумою, 50 тис. євро, можна виходити і на болгарський ринок. Тут невисокі ціни і відмінна, за словами операторів ринку, якість пропонованих до продажу будівель. 20-30 тис. коштує однокімнатна квартира у містах на узбережжі, а 70-80 тис. євро достатньо для інвестиції в житлову нерухомість в комплексі закритого типу з басейном, охороною і зеленою зоною загального користування.

При здійсненні подібної покупки, щоправда, варто врахувати додаткові витрати. Так, послуги посередників і юристів, які супроводжують покупку, як правило, оцінюються в 2-3% від суми угоди.

Крім того, у деяких країнах від покупців-нерезидентів вимагають підтвердження походження грошей. Якщо відзвітувати по всій сумі проблематично, клієнту доводиться вдаватися до іпотеки. Однак у цьому питанні умови європейських банків набагато лояльніші ніж українських: ставка за іпотекою становить 3-4% річних. В Україні ж позичальник може кредитуватися під "захмарні" 20-25%.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.