У США зафіксовано рекордну кількість орендарів

У США зафіксовано рекордну кількість орендарів
Житлова криза, що почалася в США в 2008 році, спонукав багатьох громадян країни відмовитися від ідеї покупки власного будинку, віддавши перевагу оренді.

Згідно з даними компанії CoreLogic, з часів початку кризи близько 4,6 млн домовласників позбулися свого житла за борги. Лише деякі після цього зробили спробу знову обзавестися будинків, переважна ж більшість стала орендарями. Навіть сьогодні, коли житловий ринок відновлюється, багато американців вважають за краще не зв'язуватися з кредитами і продовжують орендувати квартири або будинку.

В даний час близько 43 млн сімей знімають житло, що складає 35 % населення, передає портал CNBC. Це найвищий показник для всіх вікових груп за останнє десятиліття, повідомляють фахівці гарвардського Об'єднаного центру житлових досліджень. Кількість орендарів сьогодні на 4 млн більше, ніж у 2007 році, у зв'язку з чим різко зменшилася кількість пропозицій на ринку, а ціни почали зростати. «Ми живемо в розпалі найсерйознішої кризи житлової доступності, відомого цій країні», - заявив Шон Донован, представник Секретаріату житлового та міського будівництва.

Половина орендарів витрачає більше 30 % своїх доходів на оренду житла - Гарвардський університет повідомляє, що ще десять років тому ці числа не перевищували 18 %. Орендні ставки зростають щороку, і жителям з низькими доходами часом доводиться віддавати половину заробітку орендодавцю. Все це робить можливість рано чи пізно придбати власний будинок все більш ілюзорною, особливо з урахуванням того факту, що ціни на житло також не стоять на місці.

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.