Будівництво офісів в Москві показало трирічний максимум

Будівництво офісів в Москві показало трирічний максимум
Згідно з попередніми підсумками 2013 року, в Москві ввели в експлуатацію 750 тис. кв. м офісів, що є максимальним показником з 2010 року. Про це йдеться в дослідженні консалтингової компанії Cushman & Wakefield.

За даними експертів, в поточному році в столиці побудували близько 40 бізнес-центрів, найбільш значущими з яких є «Меркурій Сіті Тауер», «Білі Сади », « 9 Акрів », «Парк Перемоги» і « Ньютон Плаза». Більше половини нових об'єктів з'явилося за межами Третього Транспортного кільця, тоді як раніше даний показник не перевищував 40 %.

Аналітики прогнозують, що в 2014 році обсяг введення офісів не перевищить 600 тис. кв. м. Основними причинами цього стануть зміни в податковому законодавстві і жорстка політика економії у орендарів.

Як відзначається в огляді, за рік у Москві було орендовано і куплено 1,6 млн кв. м офісних площ, що менше аналогічного показника минулого року ( 1,94 мільйона «квадратів »). Скорочення обсягу поглинання фахівці пояснюють уповільненням зростання економіки і невизначеністю подальшого економічного розвитку.

Середня ставка оренди офісів виросла за рік на 7-12 % залежно від класу і розташування приміщення. В даний час середня ставка офісів сегменту « прайм » становить $ 1200 за кв. м на рік ( без урахування операційних витрат і ПДВ). У класі А вона знаходиться на рівні $ 860, в класі В + - $ 560.

Раніше в компанії Jones Lang LaSalle повідомляли, що в січні-вересні 2013 року в Москві побудували 586 тис. кв. м офісів, що більше підсумкового показника 2012 року ( 567 000 «квадратів »). Всього в місті налічується 15 млн кв. м якісних площ.

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.