Ризики при покупці нерухомості, що будується за кордоном

Ризики при покупці нерухомості, що будується за кордоном
Ви купуєте об’єкт за вартістю, яка в підсумку виявиться нижче ринкової на 10-15%. Після завершення будівництва його можна продати за вищою ціною або здавати в оренду. Та й для проживання така покупка досить вигідна.

Однак зараз, коли ще не всі країни оговталися від світової фінансово-економічної кризи, існує ризик, що будівництво не буде закінчено вчасно. Все ще актуальні випадки, коли будівництво заморожується на невизначений час.

У даній статті ви знайдете інформацію про способи, які дозволять вам мінімізувати ризики.

Під захистом законодавства
У ряді країн інтереси покупців нерухомості на стадії будівництва захищаються державою. У таких країнах, як Англія, Австрія, Франція і Швейцарія всі забудовники зобов’язані застрахуватися, і в разі їх банкрутства держава повертає покупцям витрачену суму. Страховка оплачується забудовником, і вона спочатку входить у вартість нерухомості.

Рахунок умовного депонування — escrow account
Але в більшості європейських країн, а також в США і країнах Азії, такого механізму не існує. Досить популярним є використання рахунку умовного депонування, escrow account. Цей спосіб полягає в тому, що гроші покупця перераховуються на рахунок у банку і переходять забудовнику тільки по завершенні будь-якої фази будівництва, прописаної в договорі. У разі банкрутства забудовника гроші повертаються покупцеві.

Така практика дозволяє найбільш оптимально захиститися від недобросовісних забудовників. Перевагою рахунку умовного депонування є і те, що цей спосіб активно використовується в більшості країн. Але, наприклад, при покупці споруджуваних об’єктів нерухомості в Італії та Іспанії укласти із забудовником договір на таких умовах надзвичайно важко. А ось в Дубаї, навпаки, використання поетапної системи оплати через рахунок умовного депонування — єдино можливий спосіб, визначений законодавством.

Поетапна оплата
Цей спосіб є менш надійним, ніж escrow account, але дозволяє зберегти хоча б частину грошей в разі незавершення будівництва. При оформленні договору вноситься сума в розмірі 10-30% від вартості об’єкта, решта виплати проводяться частинами, по завершенні того чи іншого етапу будівництва. На деяких будівництвах встановлюються веб-камери, через які покупці можуть стежити за реальною ситуацією на об’єкті.

Банківські гарантії
В Італії та Іспанії, як вже говорилося вище, механізм умовного депонування на практиці не працює. Зате ці країни пропонують банківські гарантії забудовника. Полягає цей спосіб у тому, що забудовник до початку робіт відкриває в банку кредит, завдяки якому проект буде завершений в будь-якому випадку. Якщо ж забудовник не виконує свої зобов’язання перед покупцем, то покупець може повернути сплачені гроші через банк. В обох країнах система банківських гарантій затверджена законодавством. На практиці банківські гарантії не завжди дозволяють повністю знизити ризики. Існують різні нюанси при оформленні договору, в яких самостійно розібратися досить складно. Купуючи нерухомість на стадії будівництва, дуже важливо звернутися в агентство нерухомості, яке проконсультує вас з усіх питань і надасть юридичну підтримку при укладанні угоди.

Вибираємо «правильне» агентство
Про зниження ризиків при купівлі нерухомості на стадії будівництва необхідно подбати і самостійно. Так, насамперед, слід звернутися за допомогою в надійне агентство нерухомості. Про те, як вибрати агентство нерухомості, ми вже розповідали. Як правило, агентства нерухомості перевіряють надійність забудовника перш, ніж запропонувати його проект. Вони також можуть надати найбільш повну інформацію про будівництво: наявність у забудовника всіх дозвільних документів, статус земельної ділянки, на якій ведеться будівництво, терміни здачі об’єкта і т.д.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.