Безкоштовних квартир по черзі на житло не буде!

Безкоштовних квартир по черзі на житло не буде!
Заступник міського голови Микола Боровець збентежений невідповідністю житлового законодавства реаліям життя. Ми сьогодні живемо за Житловим кодексом 80-х років ХХ ст... А надворі вже давно капіталізм, купівля-продаж, приватне житло

Багато житомирян отримали своє житло безкоштовно, за радянських часів. На сьогоднішній день ця власність приватизована, і власник може вільно нею розпоряджатися.

Але ж квартира – вона на сьогоднішній день не існує сама пособі. Адже є інженерні мережі, підвальні приміщення, сходові клітини, дахи, прилегла територія – це все об’єднує квартири у будинок. Все це з кожним роком старіє, і потребує утримання.

На нещодавній сесії міської піднімалося питання:

– Чому ми повинні сьогодні виділяти великі кошти з міського бюджету на утримання, капітальний ремонт квартир, які у свій час люди отримали безкоштовно? А інша частина людей, яка працює на цей бюджет, і стоїть у черзі – вже ніколи не отримає їх безкоштовно. І навіть не має надії.

- Адже якщо і буде якесь житло, то його можна буде отримати лише за спів фінансування, якщо і будуть якісь програми то вони будуть для певних категорій, як наприклад для військових. Але взагалі такого безкоштовного житла вже не буде, заявив М. Боровець

Люди сьогодні запитують - чому ми, ті хто вже так не отримає, сьогодні повинні сплачуючи податки з своє кишені давати кошти на утримання будинків тих людей, яким вони дістались безкоштовно?

Це ключове питання, вирішенням якого зараз занепокоєні всі керманичі ЖКГ України.

Автор статьи: Сергій Харчук

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.