Перше житомирське ОСББ отримає більше півмільйона гривень на ремонт даху та мереж

Перше житомирське ОСББ отримає більше півмільйона гривень на ремонт даху та мереж
Першим будинком у Житомирі, що отримає кошти в рамках пілотного проекту з фінансування капітального ремонту житлових будинків за умови створення ОСББ, є п’ятиповерхівка за адресою вул. Щорса, 18.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

«Вже розроблена проектно-кошторисна документація на ремонт покрівлі та інженерних мереж на 518 тис. грн. Зараз цей проект проходить експертизу. Ми сподіваємося на те, що не буде проблем із казначейством, і ОСББ на Щорса, 18 буде першим позитивним прикладом проекту зі створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків», – повідомила заступник начальника управління житлового господарства Житомирської міської ради Ірина Ярош.

Відповідно до рішення міської ради №660, на капітальний ремонт житлових будинків Житомира при умові створення ОСББ виділено 3 млн. грн.

Для можливості отримання бюджетних коштів на капремонт будинку потрібно прийняти рішення про створення в ньому ОСББ, зареєструвати об’єднання в органах державної реєстрації та визначити пріоритетність ремонту конкретних мереж або елементів будинку, - нагадує прес-служба.

Наразі представниками управління муніципального розвитку та заступником міського голови з питань ЖКГ з мешканцями міста проводиться інформаційна робота щодо переваг ОСББ. Позитивним є те, що співвласники багатоквартирного будинку мають можливість контролювати рух кожної копійки, яку вони віддають на його утримання.

«ОСББ – це юридична особа, яка має свій розрахунковий рахунок. Власники всіх квартир та нежитлових приміщень сплачують кошти саме на цей рахунок. Дані кошти використовуються лише на той будинок, в якому створено ОСББ. Однією з найбільших переваг ОСББ є те, що розмір внеску на утримання будинку та прибудинкової території визначається виключно загальними зборами власниками приміщень цього будинку. Кошти за оренду допоміжних приміщень в будинку спрямовуються на ремонт та утримання будинку. Тобто, всі інтернет-провайдери також сплачують кошти за користування будинком», – зазначив начальник управління муніципального розвитку міськради Артем Ражев.

Також Артем Ражев поінформував, що декілька ОСББ мають право створити асоціацію. Це зручно в плані зменшення витрат на утримання адмінперсоналу або захисту своїх прав. Окрім того, ОСББ не є платником ПДВ у розмірі 20% на відміну від ВЖРЕП, що допомагає заощадити кошти.

За консультацією та допомогою по створенню ОСББ у будинку варто звернутися до управління муніципального розвитку (каб.№264 в приміщенні Житомирської міської ради), довідки за телефоном (0412) 48-12-00.

Источник: Житомир ІНФО

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.