У Житомирі знову обговорювали врегулювання ринку нерухомості нашої області

У Житомирі знову обговорювали врегулювання ринку нерухомості нашої  області
10 листопада відбувся круглий стіл на тему «Врегулювання ринку нерухомості Житомирщини». На зібрання були запрошені керівники управлінь облдержадміністрації, її структурних підрозділів, представники Фонду державного майна, Головного управління Держкомзему в місті Житомир і у Житомирській області, члени Громадської ради при облдержадміністрації.

Про це портал нерухомості та будівництва ZThata управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації

У ході круглого столу заступник начальника головного управління економіки облдержадміністрації Володимир Макаренко окреслив основні тенденції розвитку економіки у Житомирській області. «Сільськогосподарське виробництво за останні 9 місяців зросло на 4,7%, маємо приріст промислового виробництва: за його обсягами ми знаходимося на четвертому місці в державі. В економіку області вкладено більше півтора млн. гривень інвестицій, іноземних інвестицій залучено близько 20 млн. доларів США. Обсяги роздрібної торгівлі збільшилися. За цим показником ми також одні з перших в Україні. На 40% відсотків збільшився експорт (344 млн. доларів США), імпорт – на 21% (286 млн. доларів США). Область нині веде торгівлю з 94-ма країнами світу. У січні-вересні 2011 року виконано будівельних робіт приблизно на 486 млн. гривень. Це на 45% більше минулорічного показника, – повідомляє Володимир Макаренко. – На жаль, у виробництві зросли збитки. 40% підприємств області працюють збитково. На виконання Указу Президента Віктора Януковича велася ефективна робота з погашення заборгованості по заробітній платі. Більшість економічно активних підприємств борги погасили, але ліквідувати борги не вдалося. До кінця року нам потрібно виплатити 19 млн. боргу».

Щодо ситуації з захистом прав споживачів на ринку нерухомості виступила начальник управління у справах захисту споживачів Тетяна Пелех. З питання поповнення бюджету Житомирської області, ролі ріелторів у вирішенні цього питання – завідувач сектором з масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА Надія Шевченко. З питання правопорушень на ринку нерухомості – начальник Головного управління УМВС в Житомирській області Юрій Івакін. Про вплив недоліків та розходжень у законодавстві України та ринок нерухомості та землі розповіли начальник ОБТІ Сергій Сечін, начальник управління Держкомзему Дмитро Пшоняк і начальник Головного управління юстиції області Василь Шундрик.

Учасники зібрання, заслухавши виступаючих, обговорили проблеми, що існують на ринку нерухомості області. Вони прийняли рішення подати звернення до органів законодавчої влади для прискорення врегулювання всіх сфер дотичних до нерухомості, в тому числі прийняття Закону України «Про ріелторську діяльність».

Під час круглого столу його учасники прийняли резолюцію, у якій ідеться про заходи, котрі необхідно вжити для покращення інвестиційної привабливості Житомира й області, детінізування ринку нерухомості. Серед них прискорення законодавчого регулювання сфери нерухомості, прийняття Закону України «Про ріелторську діяльність», врегулювання розбіжностей, які впливають на стан та розвиток ринку нерухомості, створення експертної ради з питань розвитку та впорядкування ринку нерухомості Житомирщини за участю представників влади, фахівців та представників громадськості.

Учасники зібрання прийняли рішення включити Житомирське відділення Українська нотаріальна палата і громадську організацію «Житомирська ріелторська палата» до складу експертної ради Громадської ради при Житомирській облдержадміністрації.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.