Професійний рівень Асоціації (АФНУ) нерухомості в Житомирі постійно розвивається.

Професійний рівень Асоціації (АФНУ) нерухомості в Житомирі постійно розвивається.«Ми повинні на високому професійному рівні працювати разом з представниками влади, громадських та політичних об’єднань, інвесторами, забудовниками, банківськими установами для найбільш швидкого виходу з кризи…» розказав у своєму інтерв’ю Голова Житомирського обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості (рієлторів) України Зайченко В. В.

— За останні півроку Житомирське обласне відділення АФНУ провело чимало заходів, які сприяли розвитку організації. Як Вам вдалося за цей короткий період налагодити роботу АФНУ в Житомирі?

— Всі пересічні громадяни України, патріоти своєї держави та рідного міста сьогодні йдуть на вибори, бо хочуть жити в сильній та стабільній державі, а житомиряни — в обласному центрі європейського рівня . Що ж стосується заходів ЖОВ АФНУ, то вони були спрямовані на об’єднання операторів ринку нерухомості в Житомирській області, на допомогу самим членам Асоціації фахівців з нерухомості в Житомирі, операторам ринку нерухомості та клієнтам, які постраждали від кризи. Сьогодні всім тяжко і губернатору, і меру, і простій молодій сім’ї, яка лишилася роботи, а ще й квартира придбана у кредит, і наш професійний обов’язок — допомогти по можливості всім, хто до нас звертається.

І саме тому в червні цього року ЖОВ АФНУ було проведено круглий стіл, при підтримці АФНУ та за участю Президента АФНУ, представників влади м. Житомира, будівельників та фахівців з нерухомості Житомирщини по спільним шляхам виходу з кризової ситуації на Україні.

Наприкінці липня 2009 року за активною допомогою Президента АФНУ Шульги А. В. та Віце-президента Злидня С. А., ЖОВ АФНУ провело курси по антикризовій програмі навчання «Операції з житловою та нежитловою нерухомістю на території України» з 35-ю членами нашого відділення, які успішно здали екзамени і отримали свідоцтва та сертифікати і внесені у реєстр сертифікованих фахівців (рієлторів)України. Це були перші навчальні курси у м. Житомирі і ми плануємо до кінця цього року провести ще одні такі курси, бажаючі вже є. В жовтні цього року, за моєю ініціативою, ми провели зустріч з керівництвом Universal Bank, які презентували нам умови кредитування під заставу нерухомості, відповіли на чисельні запитання наших членів та запросили до співпраці.

11.11.2009 року ми, разом з керівництвом будівельної компанії ТОВ «Олвіта-Буд», банківськими установами: ОД ВАТ «ОЩАДБАНК», ОД ВАТ «Укрексімбанк», БМ Банк, які кредитують під купівлю нерухомості, директорами агентств нерухомості, ЗМІ провели круглий стіл на тему «Плідна співпраця забудовників, банківських установ та рієлторів Житомирської області». На круглому столі і будівельники, і банкіри визнали вагому роль фахівців з нерухомості по виходу з кризи, та відмітили що, сьогодні — вона особливо значна.

Всі ці проведені нами заходи і обговорення проблем, які склалися у нас у Житомирській області, підтверджують моє особисте бачення, що ми повинні найбільш активніше працювати на високому професійному рівні, разом з представниками влади, громадських та політичних об’єднань, інвесторами, забудовниками, банківськими установами для найбільш швидкого виходу з кризи та прикладати максимум зусиль, щоб наше місто заполонили нові добротні і красиві багатоповерхівки, а у бюджеті постійно були гроші.


— Навіщо Ви в АФНУ? Які переваги має ріелтор, який входить до АФНУ?

— В АФНУ я з 2002 року і тільки наша Асоціація організована для представництва та захисту соціальних, економічних, творчих та інших спільних інтересів своїх членів та формуванню цивілізованого ринку нерухомості в Україні, надає новітні технології для роботи, надає фінансову та іншу підтримку на розвиток, навчання та інші направлення діяльності її членів. Особисто мені Асоціація надала багато досвіду, допомогла у вирішенні багатьох юридичних та практичних питаннях. З 2005 року я — сертифікований фахівець і дуже вдячний за це Асоціації та її керівництву.

— Що Ви можете сказати про відносин з іншими операторами ринку нерухомості, а саме з ЖАРК (Житомирська Асоціація Рієлторських Компаній)? Ні для кого не є секретом, що ця громадська організація теж активно розвивається в м. Житомирі.

— Сьогодні на ринку Житомира працює значно менше операторів, впевнено можна сказати, що залишилися працювати, лише ті, хто любить свою професію — рієлтор і не збирається її міняти. Серед усіх, значну роботу на ринку нерухомості Житомира проводить і Житомирська Асоціація Рієлторських Компаній (ЖАРК), три члена, з якої на чолі з президентом ЖАРК Гордійчуком Д. В, є членами ЖОВ АФНУ. Разом з ЖАРК, ми — за формування цивілізованого та прозорого ринку нерухомості в Житомирі. У найближчий час плануємо провести на цю тему круглий стіл. З іншими операторами ринку нерухомості — доволі дружні ділові стосунки, бо нелегка наша професія.

— Які гострі питання виникають на ринку нерухомості Житомира?

— На мій погляд проблем чимало, а сама основна проблема-це наш — нецивілізований ринок, на якому все ж таки дуже мало пропозицій, які влаштовували б наших клієнтів, це стосується і квартир у нових будинках. Також багато клієнтів, не звертаючись до професіоналів, отримують «будь-яку» послугу, а потім або довго шукають «агента», або рахують збитки. Сьогодні, в період кризи, нажаль клієнтів обманюють набагато частіше.

— Якими ви бачите перспективи на Житомирському ринку нерухомості у 2010 році?

— Надавати прогнози це завжди небезпечно, а в кризу тим більш, але більш як за 10 років роботи на нашому ринку, це не перша криза і моє бачення таке-нового, якісного житла у Житомирі у 2010 році запропонують дуже мало, щоб наситити ринок, а старі «хрущі» і 20—35 річні, так звані, «будинки нового планування» покупці вже сьогодні перебирають. Тому, я міркую, до моменту здачі в експлуатацію, у 2010 році покупці придбають все нове житло, яке залишиться на ринку, що може підняти ціну на нові квартири, а це може потягнути за собою і підвищення ціни на вторинному ринку. А якщо до цього добавити, що люди отримають депозити та зароблять на «виборах», то я не думаю, що при всіх цих факторах ціни підуть вниз . Статистика на ринку нерухомості Житомира, з червня 2009 року по жовтень включно показує, зростання ціни за м² на 35—55 доларів США, в залежності від району.

— Що ЖОВ АФНУ планує на майбутнє в Житомирі?

— Планів багато. Насамперед, саме головне, щоб наші житомиряни від грипу не постраждали, бо це наші колишні і майбутні клієнти. Також плануємо, разом з ЖАРК та іншими провідними директорами агентств з нерухомості, швидше зробити цивілізований ринок в Житомирі, об’єднав зусилля . Проводити професійні навчальні курси по операціям з житловою та нежитловою нерухомістю, обмінюватись досвідом з іншими операторами ринку та надавати клієнтам посередницькі, юридичні, консультаційні, маркетингові, консалтингові, оцінювальні, дизайнерські та інші високоякісні послуги.

Інтерв’ю провів Форест С. В, член національної спілки журналістів

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.