Житомирське обласне відділення Асоціації фахівців з нерухомості активно розвивається

Житомирське обласне відділення Асоціації фахівців з нерухомості  активно розвиваєтьсяАсоціація фахівців з нерухомості України (АФНУ) була заснована в 1995 році. АФНУ — це всеукраїнська громадська організація, яка створена з метою об’єднання громадян, що займаються здійсненням операцій з нерухомим майном (рієлторською діяльністю), для представництва та захисту соціальних, економічних, творчих та інших спільних інтересів своїх членів, а також підтримка рієлторської діяльності в Україні. Президентом АФНУ являється Шульга Андрій Васильович.

Які функції та обов’язки АФНУ і чому так необхідна для всіх операторів ринку нерухомості Житомира та області ця організація? І які переваги має член АФНУ серед інших ріелторів?

АФНУ представляє і захищає інтереси своїх членів в Державних і громадських органах, організаціях, установах і підприємствах, а також їхніх об’єднаннях у всіх формах власності. Асоціація сприяє вивченню всесвітнього досвіду і здійснює співробітництво з аналогічними організаціями за кордоном, сприяє розвитку ділових зв’язків членів асоціації з зарубіжними організаціями. АФНУ прагне підвищити рівень обслуговування клієнтів і забезпечити захист інтересів всіх суб’єктів ринку. Інакше кажучи, ріелтор, який входить до АФНУ — це висококласний професіонал, сертифікований спеціаліст, який досконало знає всі нюанси купівлі — продажу нерухомості, якому не байдужа доля своїх клієнтів, і агентство, яке презентує цей ріелтор дає безпеку і гарантує чистоту угоди, порівнюючи з» чорними маклерами», яких дуже багато в Житомирі.

Відверто кажучи їм,«чорним та сірим» маклерам, зовсім байдужа доля клієнта та його власності, саме тому вони беруть невелику суму за свою роботу. Вони не несуть відповідальності за угоду купівлі-продажу нерухомості, та при перших негараздах «накивають п’ятами». Я дивуюсь житомирянам, які так з легкістю довіряють своє майно,іноді останнє,що в них є — таким пройдисвітам, і закликаю наші органи правопорядку, як громадський діяч, більш ретельніше і уважніше підходити до таких «горе-фахівців». Треба захищати наших громадян від різного роду «спеціалістів».

Членами асоціації можуть бути громадяни, які підтримують мету завдання асоціації, визнають її статут, тобто багато агентів з нерухомості можуть вступити до лав асоціації. Активно організація почала розвиватися на початку червня 2009 року. За цей короткий період часу відбулося багато подій, які сприяли розвитку АФНУ в Житомирському регіоні. 10.06.09 відбулося урочисте засідання членів АФНУ, присутнім був віце-президент АФНУ Злидень С. А.

03.07.2009 року відбувся круглий стіл за участі Президента АФНУ Шульги А. В. на тему «Перспективи розвитку ринку нерухомості Житомирського регіону в умовах кризи».

А також проходили в Житомирі з 29 липня 2009 року навчальні курси по антикризовій програмі «Операції з житловою та нежитловою нерухомістю в Україні». Курси читали досвідчені викладачі і фахівці на ринку нерухомості, такі як Апресов Г. Г. — віце-президент Асоціації ріелторів м. Севастополя, юрист, автор багатьох видань з нерухомості; а також викладачі з Києва. Було розглянуто багато питань: питання іпотеки, поняття права власності, маркетинг ринку нерухомості, технології складання фінансових планів рієлторських компаній, управління персоналом, організаційна структура, тенденції зміну цін на ринку та порівняльний аналіз, психологічні аспекти операцій з нерухомості, класифікація документів на нерухоме майно, основи житлового та сімейного законодавства, захист майнових та житлових прав неповнолітніх дітей для здійснення операцій з нерухомості та інше. Після курсів 35 членів Житомирського обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості (рієлторів) України успішно склали іспит та отримали свідоцтва,а ріелтори, які мали вищу освіту, отримали кваліфікаційні сертифікати, затверджені Фондом Державного майна України.

11.11.09 відбувся круглий стіл на тему: «Плідна співпраця забудовників, банківських установ та ріелторів Житомирської області» за участю Асоціації та ТОВ «Олвіта-Буд» Круглий стіл проводився в будівлі Облдержадміністрації. Було розглянуто багато питань, серед яких: огляд ринку нерухомості м. Житомира, динаміка цін на квартири, умови іпотечного кредитування банківськими установами м. Житомира, співпраця з будівельною компанією «Олвіта-Буд». Також були присутні представники банківських установ: ВАТ «Ощадбанк», ВАТ «Укрексімбанк», БМ Банк, Universal bank. Агентства, які входять до ЖОВ АФНУ планують підписати угоди на продаж квартир та інше.

20 листопада відбудуться загальні збори ЖОВ АФНУ, на яких буде розглянуто багато питань стосовно розвитку відділення ЖОВ АФНУ в Житомирі. Голова обласного відділення АФНУ в Житомирі є Зайченко В. В., директор АН «Ріел-Сервіс», який активно розвиває ідеї АФНУ. На сьогоднішній день в Житомирське обласне відділення входить більше 60 членів, які найбільш активні на ринку нерухомості Житомирської області, ця кількість постійно збільшується. Представники багатьох агентств входять до асоціації, таких як: «Золотий ключик», «Ріел-Сервіс», «Актив+»,«Новий крок», «Діона», «Сіті», «Квадрат», «Спектр», «Інтер», «Едіс», «Експертно-правовий центр», «Партнер», «Марія», «Дом», «Дар-р», «Шанс», «Максимус», «Сігма-Едвайзер», «Капітал», «Віктор», «Альт-Центр», а також приватні підприємці, які співпрацюють з агентствами нерухомості і підпорядковуються загальним правилам і кодексу етики Асоціації.

Планується систематично проводити курси підвищення кваліфікації як жилої так і комерційної нерухомості під керівництвом спеціалістів з м. Києва та інших регіонів, які будуть передавати свій досвід роботи житомирським ріелторам. Також представники ЖОВ АФНУ, які відповідають за піар-комітет, регулярно надавати інформацію в ЗМІ та телебачення про розвиток АФНУ в Житомирському регіоні, наглядну рекламу, сіті-лайти, біг-борди, розповсюджувати брошури серед населення про Асоціацію і переваги агентств, які входять до Асоціації, розширити сайт ЖОВ АФНУ, поповнювати його інформацією, також розробити загальну базу даних, яка буде корисна для всіх агентств нерухомості Житомирського регіону. Та постійно розширяти склад ЖОВ АФНУ. Не потрібно зупинятися на досягнутому, а завжди йти вперед, давати своїм прикладом вже досягнутого іншим регіонам, в яких ситуація ще не на достатньо доброму рівні.

Я розумію — деякі оператори ринку нерухомості Житомира відноситься скептично до Асоціації. Але в цьому році планується прийняти Кабінетом Міністрів України «Стандарти рієлторської діяльності», а в наступному «Закон про рієлторську діяльність», який зобов’яже всіх ріелторів дотримуватись єдиних правил «гри» на ринку нерухомості, який захистить ріелтора в правовому полі.

Маємо надію, що ідею та програму розвитку АФНУ підтримають ріелтори Житомирської області, та Асоціація буде впевнено розвиватися.
З повагою Форест Сергій член Асоціації фахівців з нерухомості України.

Наш адреса вул. Київська 37, ЦУМ(4-й поверх, оф. 18)

Тел.: 0412 46-23-87

Вы хотите продать квартиру в Житомире, снять квартиру или приобрести коммерческую недвижимость?
Компания «Актив+» работает на рынке недвижимости Житомира сравнительно недолго, но уже успела занять достойное место среди лидирующих компаний, работающих в сфере недвижимости. Благодаря слаженной работе коллектива, высококвалифицированным работникам и прекрасному руководству, агентство недвижимости Житомира «Актив+» находится на стабильных позициях и продолжает развиваться.

На сайте агентства недвижимости Актив + Вы можете найти коммерческую недвижимость Житомира, а также большой выбор аренды недвижимости в Житомире

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.